İlköğretim Binasındaki Fen Lisesi Sorunu TBMM Gündemine Taşındı - Son Dakika
Güncel

İlköğretim Binasındaki Fen Lisesi Sorunu TBMM Gündemine Taşındı

İlköğretim Binasındaki Fen Lisesi Sorunu TBMM Gündemine Taşındı

Basın yayın organlarında çıkan "Ödemiş Fen Lisesi'nin bina sorunu" haberi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

10.10.2012 13:25

Basın yayın organlarında çıkan "Ödemiş Fen Lisesi'nin bina sorunu" haberi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, konuyu Meclis'e taşıyarak soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Yenikent Sitesi'ndeki Mehmet Tevfik İlköğretim Okulu binasında hizmet veren Fen Lisesi için hizmet binası yapılmadığına dikkat çeken Türeli, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM'de yazılı soru önergesi verdi.

Ödemiş'teki fen lisesinin niçin hizmet binası hazır olmadan eğitime başladığını soran CHP'li Türeli, Türkiye genelinde kendi hizmet binası dışında hizmet vermek zorunda kalan kaç tane okul bulunduğunu da Bakan Dinçer'e sordu.

Rahmi Aşkın Türeli, okulda yaşanan diğer sorunlara ilişkin de bilgi verirken şöyle konuştu: "İzmir'deki 3 fen lisesinden biri olma özelliği taşıyan söz konusu okul için Küçük Avulcuk köyünde 16 bin metrekare tahsisli arazi olmasına karşın, okulun yapımı için hala hayırsever vatandaşlarımızın desteği beklenmektedir. Okulun yapımı için henüz bir girişim başlatılmaması velilerin de tepkisine yol açmaktadır. Ayrıca, 96 öğrencinin eğitim gördüğü ve öğrencilerin yarısına yakınının Ödemiş dışından geldiği okulda öğrencilerin kalacağı bir pansiyonun olmaması da ayrı bir sıkıntıdır. Bu yüzden yatılı öğrencilerin bir bölümü Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nde konaklarken diğerleri ev kiralamak zorunda kalmaktadır."

Milletvekili Türeli, Bakan Dinçer'den şu soruların da yanıtlanmasını istedi: "Türkiye genelinde kendi hizmet binası dışında hizmet vermek zorunda kalan kaç tane okul bulunmaktadır? Ödemiş Fen Lisesi niçin hizmet binası hazır olmadan eğitime başlamıştır? Hizmete açıldığı günden itibaren ilköğretim binasında eğitim veren Ödemiş Fen Lisesi'nde sağlıklı bir eğitim verildiğini düşünüyor musunuz? Ödemiş Fen Lisesinin hizmet binasının yapımı için Bakanlığınız tarafından başlatılan herhangi bir çalışma var mıdır? Eğer varsa hangi aşamadadır?" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlköğretim Binasındaki Fen Lisesi Sorunu TBMM Gündemine Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement