İngiliz Asker Lee Rigby'nin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

İngiliz Asker Lee Rigby'nin Öldürülmesi

İngiliz Asker Lee Rigby\'nin Öldürülmesi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyindeki Woolwich semtinde Nijerya kökenli İngiliz vatandaşları Michael Adebolajo ve Michael Adebowale tarafından öldürülen İngiliz asker Lee Rigby'nin hayatını kaybettiği cadde ile görevini sürdürdüğü...

28.05.2013 11:39

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyindeki Woolwich semtinde Nijerya kökenli İngiliz vatandaşları Michael Adebolajo ve Michael Adebowale tarafından öldürülen İngiliz asker Lee Rigby'nin hayatını kaybettiği cadde ile görevini sürdürdüğü kışlanın önüne gelen yüzlerce kişi 25 yaşındaki Rigby'nin üzüntüsünü yaşıyor. Üzerlerinde, "Huzur içinde yat", "Gerçek kahraman", "Cesur asker, kalbimizde ve tarihimizde yaşayacaksın" ve "Düşüncelerimiz ve dualarımız seninle" yazılı çiçekler bırakan ziyaretçilerin bazıları dua ederken, bazılarının da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. İki bölgede de İngiliz polisinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.

Bu arada İngiliz polisinin aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi üyelerinden gelebilecek herhangi bir taciz ya da saldırı ihtimaline karşı Londra'daki camileri gezdiği ve şüpheli durumlarda halktan hemen polise haber vermelerini istediği öğrenildi.

Kraliyet Topçu Birliği'nde görev yapan Rigby, çarşamba günü uğradığı saldırının ardından olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olaydan hemen sonra Fransa ziyaretini yarıda kesen ve Londra'da güvenlik toplantısına katılan İngiltere Başbakanı David Cameron, yaşanan olayı "İslam'a ihanet" olarak değerlendirmişti.

Saldırı sonrasında olay yerinden ayrılmayan ve polisi bekleyen Adebolajo ve Adebowale, güvenlik birimleri tarafından etkisiz hale getirilmişti. - Londra

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiliz Asker Lee Rigby'nin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement