İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran ile Nükleer Müzakereler

12.06.2014 14:04

İranlı ve Rus yetkililer Roma'da görüştü.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, İran'ın nükleer programına ilişkin İtalya'nın başkenti Roma'da, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ile görüştü.

Arakçı'nın başkanlık ettiği İran heyeti, 9-10 Haziran'da Cenevre'de ülkelerinin nükleer programlarına ilişkin ABD ile yaptıkları görüşmenin ardından dün gece, Roma Uluslararası Leonardo da Vinci Havaalanı'nda, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Rusya ve İran arasındaki görüşmelere ev sahipliği yapan İtalya'nın Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, müzakerelere ilişkin Rus tarafıyla bir araya geldi.

İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mogherini, Rus Bakan Yardımcısı Ryabkov'a, Tahran yönetiminin 5+1 ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IEAI) ile ayrı ayrı yaptığı müzakereleri desteklediğini ifade etti.

Bu arada İtalya basınında, Rus tarafının görüşmelerin "nispeten iyimser" geçtiği yönündeki değerlendirmeleri yer aldı. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran ile Nükleer Müzakereler - Son Dakika


Advertisement