Kütahya'da İşçilerden Soğuk Havada Yarı Çıplak Eylem - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da İşçilerden Soğuk Havada Yarı Çıplak Eylem

Kütahya\'da İşçilerden Soğuk Havada Yarı Çıplak Eylem

Kütahya'da Türk İş'e bağlı Yol İş Sendikası üyesi taşeron işçiler, işten çıkarılmalara tepki olarak soğuk havada yarı çıplak eylem yaptı.

29.01.2014 23:24  Güncelleme: 00:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası üyeleri soğuk havaya rağmen yarı çıplak protesto eylemi yaptı.

Bursa, Bilecik ve Kütahya'dan sendikaya bağlı yaklaşık 100 kişilik işçi grubu, Zafer Meydanı'nda toplanarak ellerindeki döviz ve pankartla sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ne yürüdü.

Karagöz Camisi önünde grup adına açıklama yapan Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, Türkiye'de çeşitli illerinde bin 200 karayolları işçisinin işten çıkarıldığını, bu işçilere Yargıtay kararına rağmen iş başı ettirilmediğini savundu.

Yıldız, şöyle konuştu:

''Biz kimsenin barışını, huzurunu, iç düzenini bozmak istemiyoruz. Burada hakkımızı aramak için toplandık. Türkiye'de çeşitli illerde bin 200 kişi işten çıkarıldı. Dava açtık ve kazandık. Yargıtay bu arkadaşlarımızı işe iade etti. Hala iş başı yaptırılmadı. Hükümet Yargıtay'ın verdiği kararı uygulamıyor. Biz yol işçileri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak hiçbir yapının yanında da değiliz. Basın açıklamamızın ana temeli iki yıldır Yargıtay tarafından onaylanan, işçilerimizin durumudur.''

Açıklamanın ardından, soğuk havada yarı çıplak bekleyen işçilerin aceleyle elbiselerini giydiği gözlendi.

-protesto

-yarı çıplak eylem

-taşeron

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da İşçilerden Soğuk Havada Yarı Çıplak Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement