Ürdün Kralı Abdullah'ın "Terör örgütü IŞİD'e karşı düzenlenen hava operasyonlarına katılacağı" iddiası, hükümet tarafından yalanlandı.
Hükümet Sözcüsü Muhmammed el-Mumeni yaptığı açıklamada, "Kral Abdullah'ın IŞİD'e yönelik hava saldırılarında bizzat katılacağı^" şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu ifade etti.
Öte yandan IŞİD'in yakarak öldürdüğü pilot "Muaz el-Kesasibe'nin annesinin öldüğü"ne dair iddiaların da doğru olmadığı belirtildi.
AA muhabirine konuşan pilotun babası Safi el-Kesasibe, eşinin hastaneden çıktığı ve durumunun iyi olduğunu söyledi.
IŞİD, Ürdünlü pilot Kesasibe'nin demir kafese konularak ateşe verilme görüntülerinin yer aldığı video kaydını salı günü yayınlamıştı. Ürdün de bir gün sonra sabaha karşı "IŞİD ve El-Kaide mensubu olmaktan" yargılanan Sacide er-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi idam ettiğini açıklamıştı. - Amman
Son Dakika › Güncel › 'Kral Abdullah IŞİD Operasyonuna Katılacak' İddiasına Yalanlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.