İslam Dünyası Seminerleri" Kapanış Programı - Son Dakika
Güncel

İslam Dünyası Seminerleri" Kapanış Programı

İslam Dünyası Seminerleri" Kapanış Programı

Yazar Yusuf Kaplan: "Yıllardır Amerika'nın girdiği iki yerden bir İran, bir de İngiltere kazançlı çıkıyor" Yazar Hakan Albayrak: "Başbakan Erdoğan, yeni bir Selahattin Eyyubi'dir.

21.01.2014 23:10

Yazar Yusuf Kaplan, "Yıllardır Amerika'nın girdiği iki yerden bir İran, bir de İngiltere kazançlı çıkıyor" dedi.

Kaplan, Uluslararası Rabia Platformu tarafından Üsküdar Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "İslam Dünyası Seminerleri" kapanış programındaki konuşmasında, Müslüman için her yolun mübah olamayacağını, Müslümanların başarıya değil, Müslümanlığa, Müslümanlığın yaşanmasına kilitlenmiş olması gerektiğini anlattı.

Müslümanların Müslümanlıkla doğrudan değil, dolaylı ilişki kurduğunu savunan Kaplan, bu durumun çıkmaz bir sokak olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini belirtti.

Kaplan, Türkiye'de batı kültürü değil batı hayranlığı olduğunu vurgulayarak, "Bundan dolayı yetersiz insanlar yetişti. Bu yersiz, yerini yitirmiş adamların kuracağı bütün cümleler yersizdir ve bizi kendimizden uzaklaştırmaya mahkumdur. İslam dünyası şu anda bir saldırıyla karşı karşıya. Gelen tehlike, büyük bir tehlike. Küresel sistem, projenin adını koydu. Buna göre, İslam dünyası birbirine düşürülecek. Bunu planlıyorlar" diye konuştu.

İslam dünyasının son 100 yıllık tarihinin durdurulma, bundan sonraki sürecinin de kuşatılma tarihi olduğunu dile getiren Kaplan, şunları aktardı:

"Bundan sonra daha tehlikeli bir içerden kuşatma olacak. Bu, 3 projeyle olacak. Birincisi: İslam'ı terörle eşleştirmek. Bu kabul edilemez. Bunun adı İslamofobi. İkincisi: Daha büyük olan "ılımlı İslam' dediğimiz şey. Müslümanları ayartmak için iyi bir isim bu. İslam'ın protestanlaştırılması, sekülerleştirilmesi projesidir. İslam'ın dönüştürülmesi ve batıya karşı gelmeyecek bir İslam dünyasının ortaya çıkması amaçlanıyor. Üçüncüsü: Ehli sünnet omurganın çökertilmesidir. Bir taraftan Şia, ömür taraftan Selefiler, İngilizlerin küresel egemenliğini yeniden kurması için çalışıyor. Yıllardır Amerika'nın girdiği iki yerden bir İran, bir de İngiltere kazançlı çıkıyor."

Özköse: "Bizi ulus devletlerle paramparça ettiler"

Gazeteci yazar Adem Özköse ise İslam coğrafyasının büyük bir saldırı altında olduğunu ve Müslümanların topyekün bir saldırı ile karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Özköse, dünyanın birçok yerinden Müslümanların çığlıklarının yükseldiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Bugün her tarafta Müslümanlara karşı saldırı var. Bizi ulus devletlerle paramparça ettiler, aramıza sınırlar kurdular. Bu tip olayları, tarihte iki defa daha yaşadık. Birincisi, Haçlıların İslam dünyasını istila etmeleri, diğeri de Moğol istilası ile birlikte oldu. Üçüncü meydan okuma ise Fransız ihtilali ile başlayan ve hala devam eden süreçtir. Başbakan bizim için büyük kazanç, Suriye'de olanlara, Mısır'da olanlara, değerleri uğruna meydan okuyabilen tek insan Başbakanımız oldu. Beni siyasi bir adam değilim. Ankara'da aynı yerde oturuyoruz. Sabah namazında imam Suriye'den, Mısır'dan, Arakan'dan bahsederken gözyaşlarını tutamıyor. Bizim duygularımıza bu kadar yakın bir insan. Bu ülkeyi ve Başbakanı korumamız lazım."

Albayrak: "Erdoğan artık İslam dünyasının bayrağıdır"

Yazar ve araştırmacı Hakan Albayrak ise "one minute" olayı yaşandığı zaman Trablus'ta bulunduğunu, bir arkadaşının haber vermesi üzerine olaydan haberdar olduğunu aktararak, bu olaydan sonra Müslümanlar için yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

İktidarının ilk yıllarında AK Parti'ye muhalif olduğunu bildiren Albayrak, "Başbakan Erdoğan var olan kimliğini yeniden üretti. Başbakan Erdoğan, yeni bir Selahattin Eyyubi'dir. Bizim Tayyip Erdoğan gibi uzun yıllardır bir bayrağımız yoktu. Erdoğan artık İslam dünyasının bayrağıdır" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam Dünyası Seminerleri' Kapanış Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement