Isparta CHP'den 'T.C' İbaresi Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Isparta CHP'den 'T.C' İbaresi Tepkisi

Isparta CHP\'den \'T.C\' İbaresi Tepkisi

CHP Isparta İl Başkanlığı, devlet hastanelerinin tabelalarındaki 'T.C.' ibaresinin kaldırılmasını protesto etti.

11.04.2013 19:17  Güncelleme: 14:47

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşların tabelalarındaki 'T.C.' ibaresinin kaldırılması, Isparta'da CHP İl Teşkilatı tarafından protesto edildi. Ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle, tabelasında T.C. ibaresi bulunmayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binası önünde toplanan CHP'liler, Ak Parti hükümeti aleyhine slogan attı. Alkışlar ve ıslıklarla tepkilerini gösteren grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta'nın böylesi kötü bir olaya örnek teşkil ettiğini belirtti.

Isparta'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı çeşitli kuruluşlarda, Ziraat Bankası'nda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde T.C. ibaresinin kaldırıldığını iddia eden Başkan Şenol, "Kimden güç alarak kaldırdınız? Bunun sorumluları kimdir?" dedi. PKK'nın silah bırakması konusunda İmralı Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan'la görüşmeler yapıldığını hatırlatan Başkan Şenol, "Devlet, hükümet ve Başbakan İmralı'yla görüşüyor. Neyin pazarlığı yapıldığını vatandaş bilmiyor. Ama artık öğreniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti pazarlanıyor. Bu devlet onurumuz. Salam keser gibi parçalanıp bölünecek bir devlet değil. Onurlu Türk vatandaşları olarak devletimizin simgelerini koruyalım" diye konuştu.

CUMHURİYET SAVCILARINA ÇAĞRI

Türkiye'de eyalet sisteminin kurulmasının pazarlık konusu edildiğini iddia eden Şenol, "Başbakan Erdoğan 'Devlet Başkanı' olabilmek için Türkiye'nin bölünüp parçalanmasına göz yummakta. AKP bugün BDP ile Meclis'te kol kola. Akil adamlar aracılığıyla oluşturmak istedikleri bölücü anayasayla, Türkiye'yi yok etmeye çalışmaktalar. Bizlere düşen Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak. Cumhuriyet savcılarına çağrıda bulunuyorum; T.C. ibaresini kaldıran kamu kurumları hakkında ne işlem yaptınız? İlla ki suç duyurusunda bulunulması gerekiyorsa biz CHP olarak bulunuyoruz, görevinizi yapınız" dedi.

Açıklamanın ardından CHP'liler, tabelasında 'T.C.' ibaresi bulunmayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hizmet binasına 'Türkiye Cumhuriyeti' yazan döviz asarak dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta CHP'den 'T.C' İbaresi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement