Isparta Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Isparta Şehidini Uğurladı

Isparta Şehidini Uğurladı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev uçuşu esnasında helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Hava Teknisyeni Kıdemli Üstçavuş Mehmet Akbaş memleketi Isparta'da toprağa verildi.

20.03.2012 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev uçuşu esnasında helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Hava Teknisyeni Kıdemli Üstçavuş Mehmet Akbaş memleketi Isparta'da toprağa verildi. Öğle saatlerinde Türk bayrağına sarılı tabutu Süleyman Demirel Havalimanı'ndan alınarak Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi morguna konan şehit Mehmet Akbaş için Hükümet

Meydanında tören düzenlendi. Şehidin cenaze törenine AK Parti Milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç, CHP

Milletvekili Ali Haydar Öner, MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Isparta protokolü, askeri erkan ve halk katıldı.

Törende 28 yaşında şehit düşen Mehmet Akbaş'ın ailesi metanetini korumaya çalıştı. Anne Ayşe Akbaş oğlunun tabutuna son kez sarılırken gözyaşı döktü. Baba emekli astsubay Süleyman Akbaş da oğlunun tabutunu öptü.

Binlerce kişinin doldurduğu Hükümet Meydanı'nda şehidin önce özgeçmişi okundu. Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında görevli Piyade Kıdemli Albay Yaşar Aladağ, şehit Mehmet Akbaş'ın geçmişten bugüne güçlü ve kalıcı dostluk bağlarına sahip olduğumuz Afgan halkının barış ve huzuru için bu ülkede görev yapan TSK'nın bir bireyi olarak, üstün bir çalışma anlayışıyla kendisine verilen her görevi üstün bir başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Şehidin ailesine seslenen Aladağ, şöyle

konuştu: "Vatanın bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için yıllarca terini ve kanını akıtmış, kollarında canından çok sevdiği vatan evlatlarının kelime-i şehadet getirerek son nefesini verişine tanık olmuş, naaşlarını kendi elleriyle toprağa koymuş, yüreği bir

değil yüzlerce kez evlat kaybetmenin acısı ile yanmış olan biz silah arkadaşları; duygularınızı anlıyor ve en kıymetli varlığınızı kaybetmenizin acısını yürekten paylaşıyoruz"

Isparta Valisi Memduh Oğuz da bir vatan evladını daha aziz bir rütbeyle Yaradan'a gönderdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Büyük Atatürk'ün 'yurtta sulh cihanda sulh' anlayışıyla kardeş ülke Afganistan'da bölgesel çatışmaların önlenmesi için şehidimiz burada bulunuyordu. Şehitler ordusuna katılan Mehmet Akbaş, bir milli kahramandır. Kardeşlikten yana olan insanlık Mehmet'e hayrandır, şükrandır."

Şehidin ailesinin gösterdiği teslimiyet duygusuna dikkat çeken Vali Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte biz böyle bir milletiz. Baba görevini tamamladı. Oğlunu gönderdi. Onun şehitlik haberini de milletin maneviyatına uygun bir teslimiyetle kabul etti."

Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı kıldırdı. Yapılan duanın ardından Şehit Akbaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu tören birliğince top arabasına konuldu.

28 yaşında şehit düşen Hava Teknisyeni Kıdemli Üstçavuş Mehmet Akbaş Isparta şehitliğinde toprağa verildi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement