İsrail, Biden'a rest çekti: Gazze'ye saldırılar devam edecek - Son Dakika
Güncel

İsrail, Biden'a rest çekti: Gazze'ye saldırılar devam edecek

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, uluslararası destek olsa da olmasa da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların süreceğini belirtti. İsrailli Bakan'ın açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'ın ''İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığına'' ilişkin sözlerinin ardından geldi.

13.12.2023 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Joe Biden'ın " İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığına" ilişkin sözleri sonrası İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'den çarpıcı bir açıklama geldi. Cohen, ülkesinin, uluslararası destek olsa da olmasa da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüreceğini belirtti. Öte yandan İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki ateşkes çağrısı kararının reddedildiğine işaret ederek "Hamas'ı yok ettikten sonra ateşkes olabilir." ifadesini kullandı.

"ULUSLARARASI DESTEK OLSA DA OLMASA DA SAVAŞ SÜRECEK"

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cohen, mevcut aşamada ateşkesin "Hamas'a bir hediye olacağını ve geri dönmesine olanak sağlayacağını" savundu. Açıklamada Cohen'in, "İsrail, uluslararası destek olsa da olmasa da Hamas'a karşı savaşı sürdürecek." şeklindeki ifadelerine yer verildi. Cohen'in ayrıca, uluslararası topluma, küresel denizcilik hatlarını korumak için "etkili ve agresif" davranma çağrısında bulunduğu kaydedildi.

İsrail Dışişleri Bakanı: Gazze'ye yönelik saldırılar devam edecek
İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen

COHEN'İN AÇIKLAMALARI BIDEN'IN SÖZLERİ SONRASI GELDİ

İsrailli Bakan'ın açıklaması, ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'in Gazze konusunda dünyanın desteğini kaybetmeye başladığına" ilişkin sözlerinin ardından geldi. Biden, dün, İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü bombalamalar nedeniyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun uzun vadeli bir çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söylemişti.

İsrail Dışişleri Bakanı: Gazze'ye yönelik saldırılar devam edecek

İSRAİL, GAZZE'DE KATLİAMA DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Tel Aviv ile Washington arasında bazı anlaşmazlıkların olduğunu, Gazze'de şu anda bir ateşkese izin vermeyeceklerini söyledi. Gendelman, videokonferans platformu Zoom üzerinden düzenlediği basın toplantısında, ateşkesin Hamas'a yeniden toparlanma ve rahatlama imkanı vereceğini, bu nedenle buna izin vermeyeceklerini belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı: Gazze'ye yönelik saldırılar devam edecek
İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman

"Hamas'ı yok ettikten sonra ateşkes olabilir." ifadesini kullanan Gendelman, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki (BMGK) ateşkes çağrısı kararının reddedildiğine işaret etti.

İsrail Dışişleri Bakanı: Gazze'ye yönelik saldırılar devam edecek

"WASHİNGTON İLE ARAMIZDA ANLAŞMAZLIKLAR VAR"

ABD'nin, Hamas'a karşı savaşın durdurulması için yapılan baskılar karşısında Tel Aviv'in yanında yer aldığını, ancak iki ülke arasında bazı anlaşmazlıkların da olduğunu kaydeden Gendelman, "Evet, savaştan sonraki sürece ilişkin Washington ile aramızda anlaşmazlıklar var. Ancak, bu konuda ortak anlayışa ulaşabileceğimizi umut ediyoruz." diye konuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı: Gazze'ye yönelik saldırılar devam edecek

ATEŞKES TALEBİNİ ABD'NİN DE ARASINDA OLDUĞU 10 ÜLKE REDDETTİ

ABD'nin veto yetkisini kullanarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) işlevsiz hale getirmesi üzerine, Gazze'de acil ateşkes talebiyle dün gece Genel Kurulda oylanan karar tasarısı, 193 ülkeden 153'ünün desteğini alırken yalnızca İsrail, ABD, Avusturya ve Çekya başta olmak üzere 10 ülke tarafından reddedilmişti.

İsrail, Biden\'a rest çekti: Gazze\'ye saldırılar devam edecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Biden'a rest çekti: Gazze'ye saldırılar devam edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement