İsrail'in Mavi Marmara Özrü - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mavi Marmara Özrü

İsrail\'in Mavi Marmara Özrü

Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden İbrahim Bilge'nin ailesi, İsrail'in özrünü kabul etmezken, Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail'in saldırısı sonucu yaralanan Metin Yardım İsrail'in özür dilemesini olumlu karşıladı.

22.03.2013 19:36

Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden İbrahim Bilge'nin ailesi, İsrail'in özrünü kabul etmezken, Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail'in saldırısı sonucu yaralanan Metin Yardım İsrail'in özür dilemesini olumlu karşıladı.

Mavi Marmara Gemisi'nde hayatını kaybeden İbrahim Bilgen'in oğlu Yusuf Bilgen yaptığı açıklamada, ablukanın kaldırılmadığı sürece özrün kabul edilmeyeceğini ifade ederek, "İsrail'in Türkiye'den özür dilendiğine dair bilgileri internetten öğrendik. Resmi makamlarca bize ulaşan herhangi bir bilgi yok. Bu konu hakkında diyebileceğimiz, özür dilenmesi bizi fiilen bize pek fazla ilgilendirmiyor. Orda başka şartlar var, hükümetin öne sürdüğü bazı şartlar vardı. Bunlardan en önemlisi Gazze'deki ablukanın tamamen kaldırılmasıydı. Tabii ki biz Filistin'in tamamen özgürleşmesini istiyoruz. Bu konuda herhangi bir adım atılmamış bilgimiz kadarı ile bu adımların atılmadıktan sonra özrün dilenmesi, bizim için bir anlam ifade etmiyor. Bu tür adımlarında atılacağını pek düşünmüyoruz. Şimdiye kadarda böyle bir gelişmede olmadı. Ancak bu şartlar olursa bizim için tatmin edici bir gelişme olur" dedi.

Mavi Marmara Gemisi'nde İsrail'in saldırısı sonucu yaralanan Metin Yardım da İsrail'in özür dilemesini olumlu karşıladı. Yardım, "Bunu gerçekten bekliyordum. Bunun için sabırlı bir mücadele, güzel bir mücadele eseri olarak bu özür dileme geldi. Burada tabii ki bütün halkın tek vücut oluşu, hükümetin dirayetli davranışı, gerek başbakanımızın gerek dışişleri bakanımızın konuya hassasiyet göstermesi, geri adım atmaması taviz vermemesi ve olayın akabinde İsrail gördü ki neticede bu olay uluslararası mahkemelerde aleyhlerinde sonuçlanacak. Sanırım bunu gördüğü için özür dileme yoluna gitti. İnşallah bunun akabinde de İsrail bir daha böyle bir hata yapmaz. Filistin'de uyguladığı ablukanın kalkması için büyük bir adım atılmış oldu. İnşallah ileriki sürede Filistin ablukası ortadan kalkar" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mavi Marmara Özrü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement