İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

Balıkesir'de, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla cuma namazı çıkışı STK'lar toplu açıklama yaptı.

21.07.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla cuma namazı çıkışı STK'lar toplu açıklama yaptı.

Tarihi Zağnos Paşa Cami'sinde cuma namazı sonrası grup adına basın açıklamasını okuyan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Balıkesir Başkanı Erman Elham, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için değer taşıdığını belirtti.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın yarım asırdır çeşitli bahaneler üreten İsrail tarafından işgal altında tutulduğunu ifade eden Elham, şunları kaydetti:

"İslama yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa'ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama dedektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır.

Her zaman olduğu gibi vicdanları körelmiş batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurda değil, bizzat İslama karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyuta gelinmiştir ki, ilk kıblemizde ezanı yasaklanacak kadar alçaklaşılmıştır. Bunlara karşı durmak namus borcumuz olmuştur."

Grup açıklamanın ardından tekbir eşliğinde, İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement