Vali Mutlu: Gençleri Arama Çalışmalarımız Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Vali Mutlu: Gençleri Arama Çalışmalarımız Sürüyor

İstanbul Valisi Mutlu, "Kumburgaz'dan kaybolan gençlerimizi arama çalışmalarına, hava ve deniz şartlarının el verdiği imkanlar ölçüsünde sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

29.08.2014 12:22  Güncelleme: 13:53

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kumburgaz'da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan gençleri arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bugün biraz denizin etkili olması nedeniyle denizdeki arama kurtarma faaliyetleri geçmiş günlere oranla daha az sayıda araçla yürütülüyor. Ama karadan arama çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Mutlu, Gülhane Parkı'nda, İlim Sanat Edebiyat ve Tarih Vakfı (İSTEV) ve Eyüp Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleşen "Günaydın İstanbul" etkinliğine katıldı.

Etkinlikte gençlerle bir araya gelen Mutlu, selamlaşmanın önemine değindi.

Vali Mutlu, "Bugün bayağı bir kişiyle selamlaştık. Hamd olsun selam noktasında çok yoğun bir programımız olduğu için yoğun bir selamlaşma oluyor. Ama selamlaşacak bir kişi bulmasanız bile hayatla selamlaşmak lazım. Vakfın belediyeyle yaptığı selamlaşma etkinliğini yürekten kutluyorum. Biz de tarihi Gülhane Parkı'nda vatandaşlarla ve İstanbullularla selamlaşmak üzere sevgili gençlerle birlikte olduk. Selamı yaymaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da insanların birbirleriyle selamlaşmasının barışı da simgelediğini anlatan Mutlu, "Selamlaşan insanların birbirlerine kötülük yapması söz konusu olmaz. Herkese bir daha Günaydın" ifadelerini kullandı.

Kaybolan gençler

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, etkinlikte gazetecilerin Kumburgaz'da kaybolan gençlere ilişkin sorularını yanıtladı.

Arama çalışmalarında bulunan Serdar Demir'in cenazesinin bugün Diyarbakır'da toprağa verileceğini hatırlatan Mutlu, "Mekanı cennet olsun, ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

Arama çalışmalarını hava ve deniz şartlarının el verdiği imkanlar ölçüsünde sürdürmeye devam ettiklerini belirten Mutlu, şunları söyledi:

"Bugün biraz denizin etkili olması nedeniyle denizdeki arama kurtarma faaliyetleri geçmiş günlere oranla daha az sayıda araçla yürütülüyor. Ama karadan arama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dolayısıyla hava şartlarının bize fırsat verdiği her anı değerlendirerek, gençlerimize ulaşabilmek ve ailelerine teslimini bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Ümit ediyorum ailelerine teselli olacak, acılarını hafifletebilecek hiç olmazsa böyle bir kavuşmayı devletimizin imkanlarıyla sağlayabiliriz. Arama faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi bir kez daha teyit etmek istiyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Mutlu: Gençleri Arama Çalışmalarımız Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement