İstanbul'da Gemi Faciası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Gemi Faciası

İstanbul\'da Gemi Faciası

Şile açıklarında bir yük gemisi fırtına nedeniyle battı.

04.12.2012 12:42  Güncelleme: 18:00

Şile açıklarında fırtına nedeniyle yük gemisi battı, gemideki 12 mürettebattan 4'ü sağ kurtarıldı, 1'inin cesedine ulaşıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan 2 kişi de öldü.

110 METRELİK GEMİ BATTI

Alınan bilgiye göre, Karadeniz'de etkili olan fırtına, Şile ve Kilyos açıklarında iki geminin seyrini olumsuz etkiledi. Solna Denizcilik Şirketi'ne ait ''Volgo-Balt 199'' adlı St. Kitts Nevis bandıralı 2 bin 516 grostonluk 110 metre boyundaki geminin, AIS sinyali ve iletişimi saat 10.08 civarında Şile açıklarında kesildi. Bunun üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nce ''Kıyı Emniyeti-1'', ''Kıyı Emniyeti-3'' ve ''Kurtarma-4'' römorkörü bölgeye sevk edildi.

Rusya'dan Antalya'ya giden, 3 bin 300 ton ağırlığında kömür taşıyan gemide 11'i Ukraynalı, 1'i Rus 12 kişilik mürettebat bulunduğu belirtildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gemideki personelden 4'ünün sağ olarak kurtarıldığını, birinin de ölü olarak bulunduğunu söyledi.

KURTARMA ÇALIŞMALARINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ

Şile'de alabora olan tahlisiye botundaki 4 personelden biri öldü, biri yüzerek karaya çıktı, 2'sini ise arama çalışmaları devam ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı tahlisiye botu, Şile'de sabah saatlerinde batan ''Volgo-Balt 199'' adlı yük gemisini arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye sevk edildi.

Tahlisiye botu daha sonra fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak, alabora oldu. Bottaki 4 personelden biri öldü, biri yüzerek karaya çıktı, 2'sini arama çalışmaları ise devam ediyor.

Öte yandan, alabora olan botun personelini kurtarmak isteyen bir balıkçı da

hayatını kaybetti.

7 MÜRETTEBATIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Gemide bulunan 12 mürettebattan 7'sinin isimleri şöyle: Kaptan Vasyl Vorotyntsev, 3. kaptan Vadim Kyrylov, başmühendis-makinist Murat Kulbarakov, ikinci makinist Igor Dushakov, elektrikçi Igor Karjov, yağcı Oleksandr Malockin, aşçı Oleksandr Kolotun.

"GEMİ ÇOK HIZLI BATTI"

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı da yaptığı açıklamada, "Gemi başına gelecek olayın farkında olmadan çok hızlı bir şekilde batmış, dolasıyla bize herhangi bir çağrısı olamadı" dedi.

KENDİ İMKANLARIYLA KURTULDU

Öte yandan makine arızası nedeniyle Kilyos açıklarına sürüklenen ve kıyıya yakın bir yerde demir atan ''Antigua & Barbuda'' bandıralı ''BBC Adriatic'' isimli gemi, kendi imkanlarıyla kurtuldu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kilyos Sahili'nde kıyıya yakın bir yerde demir atan gemi, kendi imkanlarıyla kurtularak, açığa doğru gitmeye başladı.

Geminin kaptanı, kendisiyle irtibata geçen yetkililere, karaya oturma tehlikeleri kalmadığını ve açığa doğru yol aldıklarını belirtti. Müdahale etmek için bekleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, bu gelişme üzerine olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Gemi Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement