İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı

12.03.2018 17:49

Gümüşhane'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gümüşhane'de, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunun ardından öğrencilerce Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinin seslendirildiği oratoryoda Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na da vurgu yapıldı.

Oratoryonun ardından törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, tarihte islamiyetin güzelliklerini yaymak için Türk milletinin değişik coğrafyalarda bulunduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin Misak-ı Milli sınırları içerisinde olduğunu hatırlatan Memiş, "Gönül coğrafyalarımız yine hala Güney Afrika'da, Orta Asya'da, Balkanlarda. Kalbimiz oralarda atmaya devam ediyor. Şu anda da mücadelemiz gözümüz, gönlümüz kulağımız Afrin'de. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 81vilayet, 81 milyon insan, iktidarı ve muhalefetiyle adeta et ile tırnak oldu. Askerlerimizi destekliyor onlara dualar gönderiyoruz." diye konuştu.

Tören, günün anlamına ilişkin öğrencilerce hazırlanan resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 97. Yılı - Son Dakika


Advertisement