İsveç'teki Seçimler - Son Dakika
Güncel

İsveç'teki Seçimler

İsveç\'teki Seçimler

İsveç Parlamentosu Kral Carl 16. Gustaf'ın da katıldığı törenle açıldı.

30.09.2014 22:10

İsveç Parlamentosu, 14 Eylül'de yapılan seçimler sonrasında Kral Carl 16. Gustaf ve kraliyet ailesi üyelerinin de katıldığı törenle yeni döneme başladı.

Stefan Löfven liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti'nin birinci parti olduğu seçim sonrasında işleyen süreçte dün toplanan milletvekilleri, Sosyal Demokrat Parti'den Göteborg milletvekili Urban Ahlin'i meclis başkanlığına seçti. 3 başkan yardımcısının da seçildiği Mecliste, Irak doğumlu bir Ermeni olan Yeşiller ve Çevre Partisi Milletvekili Esabella Dingizian 3 yardımcıdan biri oldu.

Başkan seçiminin ardından bugün yapılan resmi açılış törenine ise Kral Carl 16. Gustaf, Kraliçe Silvia, Veliaht Prenses Victoria ve eşi Prens Daniel de katıldı.

Ulusal marş okunduktan sonra Meclis Başkanı Urban Ahlin, kralı mikrofona davet etti. Kral Carl 16. Gustaf, konuşmasında, savaş ve şiddetin dünyayı kor gibi sardığını belirterek, bu acıları insanlık adına üzüntü ile karşıladıklarını söyledi. İsveç'te bu yaz çıkan büyük orman yangınına da değinen İsveç Kralı, yaşanan büyük facianın insanları yerinden ettiğine değindi. Kısa konuşmasının ardından Kral, parlamentoyu açtığını ilan etti.

Yarın Meclis Başkanı Ahlin'in Sosyal Demokrat Parti Başkanı Löfven'i başbakan olarak parlamentoya sunması, Perşembe günü yapılacak oylama sonucuna göre de Lövfen'in Cuma günü, hükümet programını okuyup yeni hükümeti açıklaması bekleniyor. - İsveç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç'teki Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement