İYİ PARTİ İZMİR'DE YENİ İL BAŞKANI SİNAN BEZİRCİLİOĞLU OLDU - Son Dakika
Güncel

İYİ PARTİ İZMİR'DE YENİ İL BAŞKANI SİNAN BEZİRCİLİOĞLU OLDU

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nın 2 adayla gidilen 3'üncü Olağan Kongresi'nde, sandık başına giden 657 delegeden 333'ünün oyunu alan Sinan Bezircilioğlu başkanlığa seçildi.

22.01.2023 19:45  Güncelleme: 19:56

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nın 2 adayla gidilen 3'üncü Olağan Kongresi'nde, sandık başına giden 657 delegeden 333'ünün oyunu alan Sinan Bezircilioğlu başkanlığa seçildi. Rakibi Ülkü Doğan'a ise sandıktan 319 oy çıktı. 5 oy ise geçersiz sayıldı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı 3'üncü Olağan Kongresi, Kültürpark Celal Atik Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongrede Avukat Ülkü Doğan ve Sinan Bezircilioğlu'nun başkan adayı oldu. Kongreyi, Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Tolga Akalın ve Rıdvan Uz, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç da izledi. Kongrede konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kongremiz başladığı gibi böyle medeni bir yarışla sona erecektir. Çok adaylı seçim aslında partimizin iktidara yürüyüşünü müjdesidir dedi.

'SÜRECİ MANİPÜLE ETMEK AMACIYLA ATILMIŞ ADIMLARI YADIRGIYORUM'

Kongre dönemlerinin netameli süreçler olduğunu dikkat çeken Müsavat Dervişoğlu da Bu kongre bugün bitecek ve sandıklar açılacak. Seçilecek başkanımız da 30 ilçenin birden il başkanı olacak. Süreci manipüle etmek amacıyla yanlış bir iş yapıldı. Destek açıklamaları yapıldı. Bunu araştırdık, arkasından başka bir iş çıktı. Hiçbir ilçe başkanımız sorumlu tutmuyorum aldıkları kararı saygı duyuyorum. Süreci manipüle etmek amacıyla atılmış adımları yadırgıyorum. İYİ Parti içinde bir kişinin tek başına alacağı karar yoktur. Tek başına dayatacağı bir karar yoktur. Yetkili kurumlar toplanır ve karar verilir. Hepimiz ona uyarız. Biz 'tek adamlar karar veriyor memlekete felakete gidiyor' diye kurulduk. Onun için kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet dedi.

Müsavat Dervişoğlu, konuşmasında İl Başkan adayı Sinan Bezircilioğlu'nu daha önce tanımadığını ve Urla'da seçim çalışmalarında görmediğini belirtip, 12 ilçemiz Sinan Bezircilioğlu başkanımıza destek açıklaması yaptı. Saygı duyuyorum. Bunda beis görmüyorum. İzmir'in 30 ilçesi var, 30 ilçeye hizmet edecek il başkanı çıkacağını inanıyorumö ifadeleri kullandı. Dervişoğlu'nun Bezircilioğlu'na yönelik sözleri sonrasında kongre salonunda tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması sonrasında Divan Başkanı Erhan Usta, Herkes yerine otursun aksi halde salonu boşaltmak zorunda kalacağım diyerek partilileri uyardı.

'SAMİMİYET VE TEVAZU İÇİNDE TEŞKİLATLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'

Kongrede aday olan Sinan Bezircilioğlu, 30 ilçeyi kucaklayacaklarını, ayrım yapmayacaklarını, yalnız hissettirmeyecek yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi. Samimiyet ve tevazu içinde teşkilatla birlikte çalışacaklarını aktaran Bezircilioğlu, sadece Meral Akşener'in emrinde olacağını ifade edip, Bağlılığım ve sadakatinin ise teşkilata ve genel başkanımıza olacaktır. Gayretimiz partimizi iktidara taşıma gayretidir. Hedefimiz, en az 9 milletvekili çıkarmak. 2024 seçimlerde büyükşehir belediye olmak üzere 27 ilçemizi İYİ Partili belediyemizle tanıştırmak hedefimizdir. İzmir'de ve ülkemizde İYİ Parti rüzgarını estireceğiz diye konuştu.

'BİR OLMAK, BÜTÜN OLMAK, BİRLİKTE OLMAK TEK İHTİYACIMIZ'

İYİ Parti'nin hem İzmir'de hem de Türkiye'de birinci parti olana kadar çalışmaya devam edeceklerini aktaran Ülkü Doğan, iş birliği içinde olacaklarını söyledi. İYİ Parti'de grupların olmadığını dikkat çeken Doğan, 'Bir olmak, bütün olmak, birlikte olmak tek ihtiyacımız. Bizim arkamızdaki yegane güç teşkilatımız ve genel başkanımız. Sizin liderliğinizi yapmayacağım, sizinle yürüyeceğim dedi. Doğan rakibi Sinan Bezircilioğlu'na başarı da diledi.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. 657 delege sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 333'ünü alan Sinan Bezircilioğlu başkanlığa seçildi. Ülkü Doğan'a ise sandıktan 319 oy çıktı. 5 oy ise geçersiz sayıldı. Başkan seçilmesinin ardından konuşan Bezircilioğlu, İnşallah İzmir'imiz için, İYİ Partimiz için hayırlara vesile olsun. Kaldığımız yerden hep beraber İYİ Parti ailesi olarak devam edeceğiz. Hiçbir sıkıntımız yok bundan sonra da iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz dedi.(DHA)

İYİ PARTİ İZMİR\'DE YENİ İL BAŞKANI SİNAN BEZİRCİLİOĞLU OLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İYİ PARTİ İZMİR'DE YENİ İL BAŞKANI SİNAN BEZİRCİLİOĞLU OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement