İzmir'den Suruç'a Bir Yardım Tır'ı Daha Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Suruç'a Bir Yardım Tır'ı Daha Yola Çıktı

İzmir\'den Suruç\'a Bir Yardım Tır\'ı Daha Yola Çıktı

İzmir'de Şengal- Kobane Dayanışma Ağı, tarafından toplanan yardımlar, yeni bir TIR'la Suruç'taki mülteci kamplarında kalanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

10.02.2015 10:22

İzmir'de Şengal- Kobane Dayanışma Ağı, tarafından toplanan yardımlar, yeni bir TIR'la Suruç'taki mülteci kamplarında kalanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Siyasi parti ve kitle örgütlerinin oluşturduğu Şengal-Kobane Dayanışma Ağı tarafından toplanan gıda, giyecek ve yakacak yardımları, Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplanmaya devam ediyor. Son toplanan yardımlar Halkların Köprüsü Derneği gönüllüleri tarafından tasniflenerek, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki çadır kampına gidecek olan TIR'a yüklendi. Çok sayıda insanın katıldığı tasnifleme ve yükleme işlemi kısa bir sürede tamamlandı.

Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, Kobani'nin kurtulduğunu, ancak çadırkentlerin ihtiyaçlarının ciddi biçimde devam ettiğini dile getirdi. Çadırlarda kalanların kuru gıda, süt, yağ, şeker, kahvaltılık, bebek maması ve bebek bezi, temizlik malzemeleri, kişisel temizlik ve hijyen malzemelerine sürekli ihtiyaç duyduğunu belirten Terzi, "Giysi yeterince toplanmış durumda. Şu anda depolarda da yeterli giysi var. Giysi yerine çadırlardaki kadın atölyelerinde kullanmak üzere kumaş ve örgü yünü gereksinimi var. Çocuklar için eğitim materyalleri, defter, kalem, kitap, boya kalemi süreklilik gösteren ihtiyaçlar. Yeni kurulan çadırkent için yatak, yorgan, battaniye, yastık, halı ve kilim ihtiyacı sürüyor" dedi.

Daha önce de Dayanışma Ağı tarafından toplanan yardımlar TIR ile Suruç'a gönderilmişti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'den Suruç'a Bir Yardım Tır'ı Daha Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement