İzmir'in Annesi Anıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Annesi Anıldı

İzmir\'in Annesi Anıldı

Türk kadınının sesini dünyaya duyuran Şenel Aksu, ölümünün yedinci yılında anıldı.

23.10.2012 12:42

Türk kadınının sesini dünyaya duyuran Şenel Aksu, ölümünün yedinci yılında anıldı.

Türk Anneler Derneği Kurucu Şeref Başkanı Şenel Aksu için ölümünün yedinci yıldönümünde, adının verildiği parkta anma töreni düzenlendi. Törene Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, eski bakan ve Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Işılay Saygın, Türk Anneler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr.Sabriye Saltuk, İzmir Türk Anneler Derneği Onursal Başkanı Fatma Dayıoğlu, Şenel Aksu'nun ailesi, Türk Anneler Derneği üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve İzmirli anneler katıldı.

Şenel Aksu Parkı'nda, İzmir'in annesinin sevenleri bir araya geldi. Aksu'ya özlemini dile getiren Türk Anneler Derneği İzmir Şube Başkanı Sabriye Saltuk, şöyle konuştu: "Şenel Aksu bize sevgi, dostluk, güven, mücadele ruhu ve örgütlülük bilincini öğretti. Şimdi yüreği onun için çarpan binlerce kadın var. Biz, İzmirli kadınlar çok şanslıyız. Çünkü yanımızda 81 ilin en başarılı Belediye Başkanı Hakan Tartan var. Bizi yalnız bırakmayan ve her konuda destek veren başkanımızla gurur duyuyoruz." Saltuk, Şenel Aksu adına düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddet' konulu tiyatro oyunu yazma yarışmasının da duyurusunu yaptı.

İzmir Türk Anneler Derneği Onursal Başkanı Fatma Dayıoğlu da Şenel Aksu'nun mutluluk formülünü açıkladı ve tarifinde sevgi, inanç, anlayış, bağışlama, dostluk, şefkat, hoşgörü, umut ve bol kahkaha olduğunu söyledi. Eski bakanlardan Kadın Dernekleri Federasyonu Başkan Işılay Saygın da,

Türk kadınının ilerlemesi için yarış halinde olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şenel Aksu'ların artması gerekiyor. Biz, Türk kadınının daha ileri gitmesi için çalışıyoruz, bunun için yarışıyoruz. Bugün bu güzel vefa örneği için, Türkiye'nin en sevilen başkanı ve tüm kadınların hamisi Hakan Tartan'ı tebrik ediyorum."

Şenel Aksu'nun hayat arkadaşı Avni Aksu ise, duyduğu özlemin çok büyük olduğunu dile getirerek eşinin son sözlerini şöyle aktardı: "'Bir şeyler yazacaktım ama artık zaman kalmadı, her şey ucu ucuna oldu' İşte bunlar Şenel Aksu'nun son sözleri. Onun kocaman bir yüreği vardı, avuç avuç sevgi dağıtırdı."

Şenel Aksu'nun yüreklere bir pırıltı gibi indiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, "Topluma hizmet gönüllülük esasına dayanır. Öncelikle içinizden gelmesi, bunu istemeniz gerekiyor. Şenel Aksu da olduğu gibi topluma hizmet verenler her zaman sevgi ve saygıyla anılır. Önemli olan iyiliği, güzellikleri geleceğe taşıyabilmek. Her geçen yıl yenilenen sevgilerle yeni umut ışıkları yakmaktır" diye konuştu. Başkan Tartan, 10 Kasım da on binlerce insanın oluşturacağı Atatürk Portresi için tüm anneleri Cumhuriyet Meydanı'na davet etti ve "Türk kadını, Türk anneleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana sevgi ve emeklerini her zaman gösterdi. Atatürk'ün portresinde mutlaka annelerin de yer alması gerekiyor" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'in Annesi Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement