İzmir - Zaman Durdu - Son Dakika
Güncel

İzmir - Zaman Durdu

Zaman durduULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıldönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı.

10.11.2017 12:44

Zaman durdu

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıldönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de törenle anıldı. Saat 09.05'te hayatın durduğu kentte, bayraklar yarıya indirildi, Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada tören alanında ve belediye otobüsündeki bazı vatandaşların da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. İzmir'deki Atatürk'ü anma törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu çelenk bıraktı. Törene AK Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, üniversitelerin rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, askeri erkan ile öğrenciler de yine hazır bulundu. Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te bayraklar yarıya indirildi, herkes aynı anda Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Aynı anda sirenler ve taşıt kornaları çaldı, araçlarından inen, işyerlerinin balkonuna çıkan vatandaşlar da saygı duruşunda durdu. Bu sırada tören alanında ve belediye otobüsündeki bazı vatandaşların da gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Törendeki güvenlik önlemleri de dikkat çekti, yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Meydandaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sona erdi. Eksi model üstü açık bir klasik omotobil törenden sonra hoparlörden marşlar çalarak kentin sokaklarında dolaştı. SABANCI KÜLTÜR MERKEZİNDE ANMA ETKİNLİĞİ OLDU

Atatürk'ü anma programı daha sonra Sabancı Kültür Merkezi'nde devam etti. İzmir Yüksek teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in konuşmasından sonra TRT arşivindeki 'Tanıklardan Atatürk" belgeselinin gösterimi yapıldı. Doç. Dr. Necdet Aysal'ın 'Atatürk bilim ve Teknoloji' konferansının ardından törenler zeybek gösterisiyle sona erdi.

İzmir - Zaman Durdu
Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement