Kadınlara 360° Mentorluk Destek - Son Dakika
Güncel

Kadınlara 360° Mentorluk Destek

Kadınlara 360° Mentorluk Destek

Mentorluk 360° tüm kariyer seviyelerindeki kadınları profesyonel iş yaşamında güçlendirmek için 360° mentorluk ve destek yaklaşımıyla başladı...

30.09.2016 09:07

Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi, APCO Worldwide Istanbul ve Mannagenn işbirliğiyle Türk kadınların profesyonelleşme ve işyeri algısının değişikliği girişimi olan Mentorluk 360° programının ABD Istanbul Konsolosluğu ile 27 Eylül 2016 tarihinde başladığını duyurmaktan mutluluk duyarız. Açılışa atanmış ABD Başkonsolosu Sayın Jennifer Davis ile birlikte ABD Büyükelçisi Sayın John Bass'in diplomat eşi Sayın Holly Holzer Bass ev sahipliği yapmıştır. Etkinliğe Türkiye'nin en büyük yerli ve yabancı şirketlerinin önde gelen üyeleri, kadın girişimciler, cinsiyet konusunda çalışan vakıflardan ve sivil toplum örgütlerinden kadınlar ve başarılı öğrenciler katılmıştır.

Kadınların katılım düzeyinin yüksek olduğu sektörlerde bile Türkiye'deki işyerleri hem katılımcılık hem de dinamizm ve yön bakımından erkek egemendir. Köklü değişim ihtiyacı oldukça bilinmesine karşın, bu tür bir değişikliğin tek bir birey, kurum veya girişim ile gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Mentorluk 360°, bu değişim için Türkiye'de farklı ekonomik sektörlerde çalışan tüm kariyer seviyelerindeki profesyonel kadınlar arasında dürüst ve katma değerli bir fikir alışverişi olması gerektiğine inanmaktadır. Mentorluk 360°, üye platformunun yanı sıra kamuoyuna çok yönlü erişimi ile de 360° bir bakış açısı vurgulayarak bu değişimi getirmek için çalışmaktadır.

Sayın Holzer Bass ve Sayın Jennifer Davis, Mentorluk 360 programı ile ilgili açıklamalarında, mentorluğun kendi mesleki ve kişisel yaşamlarında oynadığı önemli rolu vurguladılar. Onların açıklamalarında tanımladığı mentorluk, birebir ilişki yerine dinamik ve açık bir yapıya sahiptir. APCO Worldwide İstanbul Direktörü Dr. Deniz Güngen, APCO gibi çoğunluğu kadınlar tarafından yönetilen şirketlerin Mentorluk 360° gibi girişimler aracılığıyla tüm kariyer seviyelerindeki kadın profesyoneller ve yaşadıkları toplum için etkili bir değişim getirdiğini belirtti. Mentorluk 360° programının öncüsü olan Kadir Has Üniversitesi'nden Dr. Catherine Long açıklamasında Mentorluk 360°'in bu örnekleri ve kendi sektörlerine olumlu bir değişim getiren diğer kadınları da takip ettiğini söyledi. Dr. Long, Mentorluk 360 ° programının; kariyerlerinde önemli ilerleme kaydeden kadınların bile hala mentorluk isteyip ihtiyaç duyduğu, genç kadın öğrencilerin ve profesyonellerin iş yaşamında ve sektörde benzersiz fırsatlar ve potansiyeller görebileceği ve Türk kadınlarının bireysel ya da kolektif olarak sadece değişimi istemeyip aynı zamanda onları yükseltecek değişimi tanıması gerçeğine dayandığını dile getirdi.

Mentorluk 360° şuanda; tüm kariyer seviyelerinde kadınların, üniversitelerin son sınıflarında öğrencilerin, işe yeni giren genç kadınların, orta düzey yöneticilerin ve şirket CEO'larının programa kayıtlarını tamamlamaktadır. Yıllık 6 ila 8 arasında yapılması planlanan kapalı yuvarlak masa toplantılarının ilki Ekim ayında gerçekleşecektir. Onu takiben kamuya açık üst düzey toplantılar, kariyer eğitim atölyeleri yapılacak ve ilk eğitim materyalleri Kasım ayında kamu ile paylaşılacaktır.

Mentorluk 360°, kurucu akademik ve özel sektör ortakları, Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere çeşitli diplomatik temsilcilikler ve kadın işyeri girişimlerini destekleyen yeni özel ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmektedir. Mentorluk 360° projesi destek için Ankara'daki İngiliz Büyükelçiliği'ne sunulmuş ve Birleşik Krallık Yabancı ve Milletler Topluluğu Ofisi'nin İkili Program Fonu tarafından prensipte onaylanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kadınlara 360° Mentorluk Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement