Kadınları Baş Tacı Yapan Halk Oyunu - Son Dakika
Güncel

Kadınları Baş Tacı Yapan Halk Oyunu

Kadınları Baş Tacı Yapan Halk Oyunu

Tokat’ta omuz halayı erkeklerin kadına verdiği değeri ve baş tacı ettiğini simgeliyor.

08.03.2014 13:29

Tokat'ta omuz halayı erkeklerin kadına verdiği değeri ve baş tacı ettiğini simgeliyor.

Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen Kulüplerarası Halk Oyunları Yarışması öncesinde gençler Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj verdi. "Kadınlar Başımızın Tacı" şeklinde başlarında yazı ile halay çeken gençler şişirdikleri eldivenleri yere atarak "Kadına şiddete hayır" mesajı verdi. Tokatlı Şair Orhan Tamtürk ise başına taktığı "Kadınlar başımızın tacıdır" yazısı ile şiir okudu.

KADINLARI BAŞ TACI YAPAN HALAY

8 takımın 3 kategori de yarıştığı halk oyunları yarışmasında ise dikkatleri omuz halayı çekti. Turhal Yeni Belediyespor Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi'nin omuz halayı izleyicilerden alkış topladı. Yarışmanın Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelmesi ise omuz halayına dikkatleri çekti. Tokat'ın önemli kültür mirası olan omuz halayı ile ilgili bilgi veren halk oyunları usta öğretici Nagehan Akar, erkeklerin omuzlarında kadını taşımasının kadınları baş tacı yaptığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye'de sadece Tokat'ta oynanan omuz halayının önemine dikkat çeken Akar, "Tokat'ta gerçekten kadınlarımıza çok değer veriliyor bunu da halk oyunlarımızla gösteriyoruz. Zor bir oyun. Erkeklerimiz zorluk çekiyor sakatlık çekiyor ama yılmadan bayanları omuzlarında taşıyorlar" dedi.

Halk oyunları ekibinde yer alan genç kızlar ise erkeklere güven duydukları için korkmadıklarını, erkekler de kadınları baş tacı yaptıklarını vurguladı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadınları Baş Tacı Yapan Halk Oyunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement