Kahramanmaraş İl MEM ile KSÜ İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş İl MEM ile KSÜ İşbirliği Protokolü İmzaladı

Kahramanmaraş İl MEM ile KSÜ İşbirliği Protokolü İmzaladı

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi arasında İşbirliği konusunda Protokol anlaşması yapıldı.

28.09.2013 15:10

Kahramanmaraş İl MEM ile KSÜ İşbirliği Protokolü imzalandı. İşbirliği Protokolünü KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan adına rektör yardımcısı Uğur Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan adına müdür yardımcısı Ahmet Akküncü imzaladı. Protokol anlaşmasında KSÜ' den Genel Sekreter Ö.Rüştü Ertuğürul, Genel Sekreter Yardımcısı Sumru Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden şube müdürleri; Ali Tiyek, Kürşat Bayazıt, Eyüp Karataş, Ömer Güner, Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Bölümünden Süleyman Şimşek ve Mustafa Tuna'da hazır bulundular.

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ iMAM ÜNİVERSİTESİ – KAHRAMANMARAŞ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ UYGULAMA İLKELERİ

Amaç ve Kapsam

Madde–1- Bu ilkeler Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Kahramanmaraş

Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 20/09/2013 tarihinde imzalanan işbirliği protokolünü kapsar ve bu protokolün uygulanma esaslarını düzenler.

Tanımlar:

Madde–2- Bu ilkelerde adı geçen:

Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini

Rektörlük: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünü

Milli Eğitim Müdürlüğü: Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünü

Kütüphane: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kütüphanesi

Öğretmen: Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda görev yapan öğretmeni

Öğrenci: Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda okuyan öğrenciyi

Bilim Danışma Kurulu: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi yönetimince tespit edilen ve okulların eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesine, öğretmenlerin hizmet içi eğitimle yetiştirilmesine ve TÜBİTAK için hazırlanacak projelerin iyileştirilmesine katkıda bulunacak kurulu Protokol: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan protokolü tanımlar.

Yükümlülüklerinin Yerine Getirilmesi Kütüphaneden Yararlanma:

Madde–3- öğretmenler bağlı bulundukları okul müdürlüklerinden kimlik bilgilerini ve açık adreslerini de içeren bir yazıyla Kütüphane Daire Başkanlığı'na başvurarak kütüphaneden yararlanabileceklerdir. Talep ettikleri takdirde öğretmenler kütüphanedeki çalışmaları sırasında kütüphane rehberlik hizmetinden yararlanabilecektir.

Öğretim elemanlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara katılımı

Madde–4- Üniversite öğretim elemanlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara eğitici, jüri üyesi ve danışman olarak destek verebilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü, Rektörlüğe görevlendirme istemine ilişkin bir yazıyla başvuracaktır. Başvuru Rektörlük tarafından değerlendirildikten sonra ilgili birim yöneticilerinin de görüşleri alınarak gerekli görevlendirme yapılacaktır.

Üniversite Tanıtım Etkinlikleri Ve Kariyer Günleri:

Madde–5- Üniversite tanıtım etkinlikleri Rektörlük ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanacak bir takvime göre yürütülecektir. Etkinlik programı Üniversite tarafından yürütülecektir, öğrencilerin Üniversite kampusuna taşınmaları Üniversitenin araçlarıyla sağlanacaktır (merkezdeki okullar için geçerlidir). Okullardaki etkinlikler için gerekli alt yapı okul yönetimince sağlanacaktır.

TÜBİTAK Projelerinde İşbirliği

Madde–6- Projelerinin iyileştirilmesi talebi olan proje danışmanı öğretmenler ve öğrenciler projeleriyle Bilim Danışma Kurulu'na başvururlar. İlgili bilim danışma kurulu üyesi öğretmenlere ve öğrencilere projelerinin iyileştirilmesi konusunda gerekli desteği sağlar. Projenin yürütülmesi sırasında Üniversitenin makine ve teçhizatlarından yararlanma talebi varsa, bu talep bilim danışma kurulu üyesince cihazın bulunduğu birime iletilir. Birimin uygun görmesi durumunda gerekli teknik destek sağlanır. Her türlü sarf malzeme ihtiyacı proje sahiplerince karşılanır.

Hibe Programlarında İşbirliği

Madde–7- Bakanlıklar, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA), Avrupa Birliği,

Vakıflar, SODES projeleri, Büyükelçilikler vb tarafından çağrısı yapılan hibe programlarına kentin ve eğitimin gelişimine katkıda bulunacak ortak projeler sunulacaktır. Projelerle ilgili çalışmalar, Üniversite Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu, ÜSKİM ve Üniversite Proje Destek Birimi koordinasyonuyla yürütülecektir.

Okullarda Yürütülecek Araştırmalarda İşbirliği:

Madde–8- Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullar için belirlediği araştırma konularından Üniversite tarafından da uygun görülenlerin Üniversite web sayfasında yayınlanması sağlanır. Bu konuların lisansüstü öğrenciler tarafından seçilmesi teşvik edilir. Okullarda bu araştırmaların yürütülmesi sırasında Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli desteği sağlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş İl MEM ile KSÜ İşbirliği Protokolü İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement