Kan Bağışları Ödül Gecesi - Son Dakika
Güncel

Kan Bağışları Ödül Gecesi

Kan Bağışları Ödül Gecesi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar."Kanı sadece Allah rızası için bağışlarsınız, insanlık için bağışlarsınız."

18.06.2013 22:37

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar "Kanı sadece Allah rızası için bağışlarsınız, insanlık için bağışlarsınız. Bu açıdan baktığınız zaman benim inancıma göre bağışların içinde en sevap olan bağış şekli kan bağışıdır" dedi.

Akar, Kızılay Kayseri Şubesi'nin düzenlediği Kan Bağışları Ödül Gecesi'nde yaptığı konuşmada, insanların kanını kimin kullanacağını bilmeden bağışlamasının büyük bir erdem olduğunu söyledi.

Kan bağışının en kutsal bağışlardan olduğunu belirten Akar, "Kanı bağışlarken kanın nerede kullanılacağını, kimin kullanacağını bilmezsiniz. Bir kadın mı kullanacak bir erkek mi kullanacak, bir Müslüman mı kullanacak bir Hristiyan mı kullanacak? Bunu bilmezsiniz. Buna rağmen kanı bağışlarsınız. Kanı sadece Allah rızası için bağışlarsınız, insanlık için bağışlarsınız. Bu açıdan baktığınız zaman benim inancıma göre bağışların içinde en sevap olan bağış şekli kan bağışıdır" diye konuştu.

Kızılay Üniversitesi

Türk Kızılayı'nın faliyetleri hakkında bilgi veren Akar, şunları kaydetti:

"Yönetim kurulunda yaptığımız görüşme neticesinde, Kızılay Üniversitesi'ni kurma kararı aldık. Sayın Başbakanımızın da teşvikleriyle, ağırlığını tıp bölümlerinin kapsadığı bir üniversite için vakıf kurma çalışmalarımız başlamıştır. Bundan sonra Kızılay sadece depremde zarar gören vatandaşlara yardım götürmekle kalmayıp onlara hizmetlerin en kutsalı olan eğitim konusunda da hizmet vermeye başlayacaktır. Şu an vakıf üniversitesi kurmak mümkün olmadığı halde, vakıflar dolayısıyla kurulan üniversitelere kısıtlama getirildiği halde, Sayın Başbakanımız bu kısıtlamayı kaldırdığını açıkça belirtti. Bundan dolayı Kızılay camiası olark Başbakanımıza teşekkür ediyoruz."

Türk Kızılayı'ın yeni bir genel merkeze kavuşacağını anımsatan Akar, Ankara'da, Eşkişehir yolu üzerinde 20 bin metre kare alanın kuruma tahsis edildiğini dile getirdi.

TOKİ ile görüşmelerinin devam ettiğine işaret eden Akar, şunları söyledi:

"Maden suyu işletmemize de ek olarak Erzincan'ın meşhur ekşi suyunu da çıkartıp Türkiye pazarlarına sunmak üzere Erzincan'da 50 milyon değerinde bir fabrikanın temelini attık. Kırklareli ilimizde de büyük bir lojistik üst hazırlıyoruz. 70 dönüm arazi içerisinde 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan merkezimizin açılışını da önümüzdeki aylarda Başbakanımızla yapacağız. Dolayısıyla Trakya'nın ortasında, olası İstanbul depremine müdahale edebilecek noktada böylesine bir merkeze sahip olacağız. Ayrıca 100 bin çadır stokuna ulaşmış bulunuyoruz. Öte yandan Kızılay'ı KDV'den ve ÖTV'den kurtarmak için kanun taslağını hazırladık. Maliye müşteşarıyla bu konuyu görüştük. Başbakanımızın onayından sonra inşallah Kızılayı KDV, ÖTV belasından kurtarmış olacağız."

Özel bir restoranda gerçekleştirilen geceye Akar'ın yanı sıra Kızılay Başkan Vekili Nihat Adıgüzel, Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç,  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ile şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kan Bağışları Ödül Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement