Kanserle Mücadelesini Üç Gün Önce Kaybeden Kaü Eski Rektörü Güven İçin Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Kanserle Mücadelesini Üç Gün Önce Kaybeden Kaü Eski Rektörü Güven İçin Anma Töreni

Kanserle Mücadelesini Üç Gün Önce Kaybeden Kaü Eski Rektörü Güven İçin Anma Töreni

Ankara'da kansere karşı verdiği 4 yıllık mücadeleyi 3 gün önce kaybeden Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) eski Rektörü Prof.Dr.Abamüslüm Güven için Kars'ta anma töreni düzenlendi.

17.01.2012 12:50

Ankara'da kansere karşı verdiği 4 yıllık mücadeleyi 3 gün önce kaybeden Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven için Kars'ta anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, "Saygın ve mütevazi kişiliği ile örnek olmuştu. Kendisini böyle hatırlayacağız." dedi.

Ardahan'ın Hanak İlçesine bağlı Koyunpınarı Köyü'nde dünyaya gelen Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden 1988'de mezun oldu. Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak giren ve aynı fakülte dekanlık yaptıktan sonra 2006 yılında KAÜ'nün rektörü seçilen Prof. Dr. Güven, önceki yıl görevini Prof. Dr. Sami Özcan'a bıraktı. Rektörlüğü döneminde kansere yakalanan ve Ankara Üniversitesi'ne geçiş yapan Prof. Dr. Güven, 4 yıldır verdiği savaşta kolon kanserine yenik düştü. Ankara'da 15 Ocak günü Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilen Prof. Dr. Güven için KAÜ'de bugün bir anma töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Nejdet Leloğlu konferans salonunda yapılan programda Prof. Dr. Güven'in hayatı anlatıldı. Rektörlük dönemini içeren slayt gösterisinin ardından Prof. Dr. Güven'in fotoğrafları önüne çalışma arkadaşları kırmızı karanfil bıraktı. KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, "Abamüslüm Güven hocamız üniversitemizde en alt birimden en üst birime kadar görev yapmıştır. Saygın ve mütevazi kişiliği ile örnek olmuştur. Kendisini hep böyle hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin." dedi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanserle Mücadelesini Üç Gün Önce Kaybeden Kaü Eski Rektörü Güven İçin Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement