Kanserle Savaşta Beslenme Kalkan Etkisi Gösteriyor - Son Dakika
Güncel

Kanserle Savaşta Beslenme Kalkan Etkisi Gösteriyor

Kanserle Savaşta Beslenme Kalkan Etkisi Gösteriyor

Kanserin sebep olduğu her 3 ölümden 1'i yetersiz beslenme ve yetersiz beslenmeye bağlı kas kaybından dolayı gerçekleşiyor!

08.11.2018 13:54  Güncelleme: 13:58

Bu hastalarda, hastalık metabolizmasına bağlı olarak kas ve kilo kaybından dolayı yaşam kalitesinde azalma olmaması için artan ihtiyaçların yüksek protein içerikli diyetler ile karşılanması önemli…

Kanser hastalarının istenmeyen derecede kilo kaybı ve buna bağlı gelişen elden ayaktan düşme, hayattan kopma gibi durumları hastalıkla mücadelede olumsuz sonuçlara sebep oluyor. Hastalarda görülen iştah kaybı da besin ihtiyacının yeterli karşılanması konusunda yaşanan en büyük zorlukların başında geliyor.

Avrupa ve Amerika' da yayınlanan kılavuzlarda, protein ihtiyacı sağlıklı bireyler için kilogram başına 0,8 gr. iken, hastalık durumunda ise 1,5 gr. hatta 2 gr. olarak belirtiliyor. Kanser hastalarında, hastalık metabolizmasına bağlı olarak kas ve kilo kaybından dolayı yaşam kalitesinde azalma olmaması için artan ihtiyaçların yüksek protein içerikli diyetler ile karşılanması gerekiyor. Kemoterapi ve radyoterapi beraberinde düzenlenecek doğru beslenme planlamasıyla, beslenmeden kaynaklı sorunları engellemek ve hatta tersine çevrilebilmek mümkün.

Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği,15 Kasım Dünya Nütrisyon Günü kapsamında 13 Kasım Salı günü düzenleyeceği basın toplantısıyla kanser hastalarında beslenmenin neden önemli olduğuna, bu hasta grubunda beslenmenin nasıl planlanması gerektiğine dikkat çekerek güncel yaklaşımlar hakkında bilgi verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kanserle Savaşta Beslenme Kalkan Etkisi Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement