Kartepe'de 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Kartepe'de 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı

Kartepe\'de 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı

Kartepe Belediyesi, geçen yıl büyük ilgi gören Mevsimlerle Kartepe konulu yarışmanın ikincisini düzenliyor.

01.03.2012 20:34  Güncelleme: 20:33

2. Ulusal Fotoğraf Yarışması ile Kartepe'nin dört mevsimini içeren doğası, tarihi, turistik mekanları, sosyal ve kültürel değerlerini belgelemeye devam edecek.

Geçen yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören Mevsimlerle Kartepe konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerden oluşan sergiler farklı illerde beğeni ile gezilmişti. Bu yıl ikincisi düzenlenecek Mevsimlerle Kartepe 2012 konulu 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması için start verildi.

Kartepe Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenecek fotoğraf yarışması ile ilgili süreç ve katılım şartlarının yer aldığı katılım formları hazırlandı. Bu yıl daha uzun tutulan başvuru süresi için eser sahipleri belediyeden temin edecekleri katılım formunu doldurarak yarışmaya iştirak edebilecekler.

Farklı illerden fotoğraf sanatçısı üstadların yer alacağı seçici kurulda ise; Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Ankaralı fotoğraf Sanatçısı Gökhan Bulut, Adana Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'ndan AFIAP ve EFIAP üyesi Haluk Uygur, İstanbul'dan fotoğraf sanatçısı İFSAK Onur Üyesi İbrahim Zaman, Konya'dan AFIAP ve Hon. FBPS üyesi fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, Kocaelili sanatçı AFIAP ve KASK üyesi Sema Özevin, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik yer alacak.

Seçici kurul tarafından değerlendirmeye alınacak yarışma renkli sayısal dalda düzenlenmekte. Her katılımcının en fazla 7 eser ile katılabileceği yarışmada başvuru formu ile gönderilecek CD kayıtlarında fotoğrafların büyük baskıya uygun olacak şekilde (uzun kenarı en az 3500 pixel) ve 300 dipi gibi yüksek çözünürlükte, jpeg formatında CD ile zarar görmeyecek bir şekilde gönderilmesi istenmekte.

Yarışma sekretaryalığını yapan Tülin Öçbe ile 0.262.353.38.69 nolu telefon veya yarisma@kartepe.bel.tr adresinden detaylı bilgi alacak yarışmacılar katılım formlarını Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Marmara Mahallesi Orgeneral Atıf Erçıkan Caddesi No:9 adresindeki hizmet binasından alabilecekler.

Birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL, Kartepe Belediyesi Özel Ödülü Bin TL, mansiyon 500 TL ve jüri özel ödülü de 750 TL olan yarışmada sekiz eser ödüllendirilecek. 33 eserin 100 TL lik ödülle sergileme almak için yarışacağı yarışma için son katılım tarihi 20 Aralık 2012 Cuma mesai saati bitimi olarak açıklandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kartepe'de 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement