Kaşık Kırarak Ölüm Orucuna Destek Verdiler - Son Dakika
Güncel

Kaşık Kırarak Ölüm Orucuna Destek Verdiler

Kaşık Kırarak Ölüm Orucuna Destek Verdiler

Özlük haklarının iyileştirilmesi için açlık grevine başlayan astsubayların ölüm orucuna Nazilli’deki emekli Astsubaylar ve Sivil Toplum Örgütlerinden destek geldi.

05.03.2014 19:49

Özlük haklarının iyileştirilmesi için açlık grevine başlayan astsubayların ölüm orucuna Nazilli'deki emekli Astsubaylar ve Sivil Toplum Örgütlerinden destek geldi. Tahta kaşık kırarak ölüm orucu eylemine destek veren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Nazilli Şube Başkanı Emekli Astsubay İbrahim Yağtu, 1975 yılından bugüne astsubaylara yönelik sosyal ve ekonomik hiçbir iyileştirmenin yapılmadığını söyledi.

TEMAD Nazilli Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasına TEMAD Üyelerinin yanı sıra Alevi Dernekleri Nazilli Şube Başkanı Ali Haydar Yetim, Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı A. Cahit Coşkun, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ile sivil toplum örgütü temsilcileri katılarak destek verdi.

TEMAD Genel merkezinin 13 Şubat 2014 günü oy birliği ile almış olduğu ölüm orucu eylem kararını uygulamaya başladıklarını ifade eden Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu, "Genel merkez yönetimince Ankara'nın Sıhhıye ve Çankaya semtlerinde çadırlar kurularak ölüm orucu eylemi başlatılacaktır. Yerel şubeler olarak bizlerde zaman zaman Ankara'ya gidip bu eyleme çeşitli şekillerde destek vereceğiz. Bu eylemin en büyüğü 15 Mart günü 90 şubenin katılımı ile yine Ankara'da yapılacak yürüyüştür. TEMAD olarak uzun süredir içinde bulunduğumuz sorunları aşmak için yoğun çaba harcamaktayız. Genelkurmay Başkanlığı ve hükümet nezdinde defalarca yaptığımız görüşmelerden hiç bir sonuç alamadık. Görüşmelerimizde çok haklı olduğumuzu sorunlarımızın en kısa zamanda çözüleceğine dair verilen sözler maalesef havada kalmıştır. 'Bu bir aile sorunudur, içimizde çözeriz' diyenler, astsubaylara üvey evlat muamelesi yapmaya devam etmektedirler. Bizler ne istiyoruz; defalarca anlatmamıza rağmen yanlış anlamalara meydan vermemek ve bize sıkça sorulan 'subaylar kadar yetki ve maaş mı istiyorsunuz?' sorularına cevap olarak tekrar ediyoruz. Biz; görevli olarak bulunduğumuz sürece insanca muamele istiyoruz. Çok zor şartlarda yürüttüğümüz görevlerin karşılığını almak istiyoruz. En çok gazi ve şehidi olan bir meslek için onurlu bir emeklilik istiyoruz. Bir Albay emekli olduğunda maaşından yüzde kaç kesiliyorsa bizim maaşımızdan da o oranda kesinti yapılmasını istiyoruz. Uçan bir pilot iş riski nedeni ile ne kadar tazminat alıyorsa bu uçağın bakımını yapan, uçuşa hazırlayan, uçabilir imzasını atan ve gerektiğinde onunla birlikte uçan astsubayın da tazminat almasını istiyoruz. Gemilerle denize açılan subay iş riski nedeni ile tazminat alıyorsa aynı riskle karşı karşıya olan astsubayında tazminat almasını istiyoruz" dedi.

Yağtu, konuşmasının ardından simge olan tahta kaşığı kırarak eyleme destek verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaşık Kırarak Ölüm Orucuna Destek Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement