Katar'daki "Suriye Muhalifleri Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

Katar'daki "Suriye Muhalifleri Toplantısı"

Katar\'daki "Suriye Muhalifleri Toplantısı"

(SUK) Genel Kurul Toplantısı'nda, başkan seçimi için yapılan oylama gün boyu sürdü.

08.11.2012 01:20

Katar'ın başkenti Doha'daki Suriye Ulusal Konseyi

(SUK) Genel Kurul Toplantısı'nda, başkan seçimi için yapılan oylama gün boyu sürdü.

SUK Genel Kurul Toplantısı'nda konseyin alt ve üst kurul üyelerinin seçim işlemi sona ererken, SUK'un yeni başkanının kim olacağı yarın açıklanacak.

Elektronik sistemde gerçekleşen oylamaların ardından muhalifler, basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed el- Atiye de katıldı.

Toplantıda konuşan SUK Başkanı Abdulbasid Seyda, Suriye halkının yanında yer alan Türkiye'ye, kadim komşuluk ve kültür bağlarının da önemine dikkati çekerek, teşekkür etti. Seyda, Türkiye'nin yanı sıra Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne de teşekkür etti.

Seyda, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin Çin, Rusya ve İran ziyaretlerini başarısız olarak değerlendirdi.

İbrahimi'nin görev süresi boyunca selefi Kofi Annan gibi Rusya ve Çin'in BM Güvenlik Kurulu'ndaki vetolarını engelleyemediğine dikkati çeken Seyda,

"İbrahimi'nin çabaları, Esed yönetiminin katliamlarını durduramamış ve sivil ölümlerini engelleyememiştir" dedi.

Öte yandan, sona eren SUK toplantısının ardından yarın Doha'da başlayacak Suriye Muhalifleri Toplantısı'na aralarında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Hamd bin Casim, Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin de bulunduğu 400 kişinin katılması bekleniyor.

Toplantıda, "Sürgünde Suriye geçiş dönemi hükümeti kurulması, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) silahlandırılması, Beşşar Esed ve arkadaşlarının yargılanması" gibi konular ele alınacak.

Muhabir: Bülent Şahin Erdeğer - Feyza Gümüşlüoğlu/ Samet Doğan

Yayıncı: Tarkan Demir - DOHA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Katar'daki 'Suriye Muhalifleri Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement