Kayalıklarda 3 Gün Mahsur Kalan 15 Keçi, 10 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kayalıklarda 3 Gün Mahsur Kalan 15 Keçi, 10 Saatte Kurtarıldı

Kayalıklarda 3 Gün Mahsur Kalan 15 Keçi, 10 Saatte Kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta sarp kayalıklarda 3 gündür mahsur kalan 15 keçi, 10 saat süren operasyonla kurtarıldı.

27.06.2015 09:26

Kahramanmaraş'ta sarp kayalıklarda 3 gündür mahsur kalan 15 keçi, 10 saat süren operasyonla kurtarıldı.

Kent merkezine 60 kilometre uzaklıktaki Şahinkayası Mahallesi'ndeki sarp kayalıklarda 3 günden bu yana mahsur kalan İdris ve Mehmet Saz kardeşlerin 40 keçisi için AFAD, itfaiye, Kahramanlar Ofroad Kulübü ve Ayyıldız Dağcılık Derneği ekipleri seferber oldu. Keçilerden 25'i kayalıklardan kendi çabalarıyla inerek kurtulurken, mahsur kalan 15 hayvan için çalışma yapıldı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin kayalıklardaki zorluk nedeniyle müdahale edemediği keçilerin kurtarılması için Ayyıldız Dağcılık Derneği ekipleri sarp kayalıklara tırmandı. Dağcılar, halat yardımıyla 120 metre yükseklikten aşağı inip mahsur kalan keçileri bulundukları yerden kurtardı. Açlıktan halsiz kalan keçiler, 10 saat süren operasyonla telef olmaktan kurtarılarak sahibi İdris ve Mehmet Saz kardeşlere teslim edildi. Kahramanlar Ofroad Kulübü basın sözcüsü Gökmen Kanarya, keçileri 10 saat süren operasyonla kurtardıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bugün 10 saat süren operasyonla keçileri kurtardık. Keçiler güneşin bağrında kalmışlar. Yukarıdan 120 metre yükseklikten iniş yaparak keçileri normal yolla kurtardık. Çok şükür tam ezan vakti kurtardık. Katılan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz."

İdris Saz ise, keçilerini kurtaran ekiplere teşekkür ederek, "Keçiler 40 taneydi, 3 günden bu yana mahsurdu. Bazıları indi, geriye 15 keçi kaldı. Onlar da ekiplerin çalışmalarıyla sağ salim kurtarıldı, emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayalıklarda 3 Gün Mahsur Kalan 15 Keçi, 10 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement