Kaybedilenlerin Çocukları Babalarının Hesabını Soruyor! - Son Dakika
Güncel

Kaybedilenlerin Çocukları Babalarının Hesabını Soruyor!

Kaybedilenlerin Çocukları Babalarının Hesabını Soruyor!

İHD ve kayıp yakınlarının her hafta Diyarbakır'da "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla düzenlediği oturma 278'incisini gerçekleştirdi.

07.06.2014 20:56

Diyarbakır'da İHD öncülüğünde "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla 278'inci haftada bir araya gelen kayıp yakınları, kayıplarının akıbetini sorarak, faillerin yargılanması taleplerini yineledi. Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleşen eyleme, İHD yönetici ve üyelerinin yanı sıra, Barış Anneleri Meclisi, MEYA-DER, KESK Şubeler Platformu temsilcileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı.

Kayıplara ait fotoğrafların da taşındığı eylemde ilk olarak konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, devletin faili meçhul bir şekilde kaybettirilenlerin mezarlarının nerede olduğunu bildiğini, ancak kayıp yakınlarından gizlediğini öne sürdü.

Bugüne kadar faillerden hesap sorulmamasının devletin failleri koruduğu anlamına geldiğini ifade eden Bilici, faili meçhullerin zaman aşımına uğratılmasının siyasi iktidar eliyle gerçekleştirildiğini kaydetti. Bilici, ülkeye onurlu bir barış gelmeden ve failler yargılanmadıkça eylemlerini sonlandırmayacaklarının söyledi.

Eylemde bu hafta 28 Şubat 1994 tarihinde Siirt'te kaybolmadan önce üç kez göz altına alınan Mehmet İnan'ın kaybediliş hikayesi İHD Şube Sekreteri Abdulselam İnceören tarafından anlatıldı. İnceören, İnan'ın kaybettirilmeden önce 3 kez gözaltına alındığı ancak serbest bırakıldığını aktararak, Şubat ayı sonunda tekrardan gözaltına alındıktan sonra ise İnan'dan hiçbir haber alınamadığını söyledi. İnan'dan haber alamayan babası Ali İnan'ın bir gün sonra Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tugay Komutanlığı'na başvuruda bulunduğunu söyleyen İnceören, ancak ailenin şu an kadar herhangi sonuç alamadığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları 20 yıl önce kaybedilen Mehmet İnan ve tüm kayıpların anısına 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kaybedilenlerin Çocukları Babalarının Hesabını Soruyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement