Kazan THY ile Dünyaya Bağlanıyor... - Son Dakika
Güncel

Kazan THY ile Dünyaya Bağlanıyor...

Kazan THY ile Dünyaya Bağlanıyor...

Türk Hava Yolları'nın (THY) uçuş destinasyonu olan ve Rusya'nın en gelişmiş ekonomi bölgelerinden biri olan Tataristan'ın başkenti Kazan THY'nin uçuşlarıyla dünyaya bağlanıyor.

10.09.2015 11:36

Türk Hava Yolları'nın (THY) uçuş destinasyonu olan ve Rusya'nın en gelişmiş ekonomi bölgelerinden biri olan Tataristan'ın başkenti Kazan THY'nin uçuşlarıyla dünyaya bağlanıyor. Rusya Federasyonu üyesi Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti olan Kazan,'a Türk Hava Yolları ve Tataristan Turizm Komitesi'nce davet edilen Türk gazetecilere Kazan şehri hakkında brifing verildi. Kazan Turizm Komitesi binasında yapılan toplantıya Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, THY Kazan Müdürü Ömer Aydın Yuvanç, Kazan Turizm Komitesi'nin Başkanı Sergey İvanov ve komite yöneticileri katıldı.

KAZAN BİN YILLIK KENT

Tam bin yıllık bir kent olan Kazan, Rusya Federasyonunun 8. büyük kenti. Volga, ya da Türkçe adıyla İdil nehri kıyısında yer alan şehirde 1,2 milyon kişi yaşıyor. Bu nüfusun yaklaşık yüzde 52'siTatarlardan, yüzde 43'ü de Ruslardan oluşuyor. Rusya'nın en gelişmiş ekonomik bölgelerinden biri olan Tataristan, hem doğal kaynakları, hem güçlü sanayi tesisleri, hem de yetenekli iş gücü potansiyeli açısından çok zengin. Ekonominin lokomotifleri arasında petrol, doğalgaz ve petrokimya ürünleri önde geliyor.

2 MİLYAR DOLARLIK TÜRK YATIRIM

Türk Hava Yolları'nın 2006 yılında Kazan'a karşılıklı sefer başlatması ile İstanbul üzerinden Kazan dünyanın diğer noktalarına İstanbul üzerinden bağlanıyor. Böylelikle THY, Türkiye ve dünyadaki iş adamlarının Kazan'a 3.5 milyar dolar yatırım yapmasını sağlamış. Bu yatırımların 2 milyar dolarlık kısmı Türk iş adamlarınca gerçekleşmiş.

Toplantı da DHA muhabirine açıklama yapan Kazan Turizm Komitesi'nin Başkanı Sergey İvanov; Kazan misafirperverlik ve hoşgörü şehridir. Kazan farklı kültürler farklı dinler şehridir. Kazan güzel doğasıyla tabiatıyla avcılık balıkçılık gibi farklı etkinliklerin gerçekleşeceği bir şehirdir. Buyurun Kazan'ımıza en azından dört beş günlüğüne bekleriz. Hoş gelirsiniz dedi.

KAZAN MOSKOVA VE ST PETERSBURG'DAN DAHA HESAPLI

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç şunları söyledi

Tataristan hızlı gelişen son dönemde de uluslararası tanınmışlık bakımından hem de iktisadi açıdan ilerleme kaydeden bir cumhuriyet. Burada yatırımcılarımızı iş adamlarımızı cezbeden bir yatırım ortamı da var. Buranın Sayın Cumhurbaşkanı'nın sağladığı şahsi ilgi bir sonucu hem de burada kanuni bir kısım düzenleme burada teşvik eden özel ekonomik bölgeler var. Başarılı bir şekilde çalışan bunlarda bizim işadamlarımız için teşvik unsuru oluyor. Kültürel alandaki ilişkilerimizin de Türkler ve tatarlar iki kardeş halk ortak kültürümüz ortak dilimiz ortak dinimiz var. Bunlar bizi birbirimize bağlıyor anı zamanda da tarihi muhtelif dönemlerinde çeşitli işbirliklerimizde var. Rusya'nın genelinde olduğu gibi Tataristan da ülkemize turist gönderen bir cumhuriyet burada da yılda 200 bin -300 bin ortamla kişi Türkiye'yi ziyaret ediyor. Kazan ve Tataristan son dönem de uluslararası tanınmışlığı ile birlikte aslında Türk Hava Yollarının buraya her gün sefer yapması bu imkandan da istifade ederek Türkiye'den daha fazla turist çekmeye çalışıyor. Vatandaşlarımız için Kazan ilginç bir yer olduğunu düşünüyorum. Buraya gelenler bizden bir şey bulacaklar. Hem de Rusya'ya has özellikler bulacaklardır. Bunun ikisinin sentezini de gözlemlemek mümkün Bolgar şehri gibi son dönem de UNESCO tarih mirasına girmiş olan bir tarihi bir şehirde var. Kazan'ın Kremlini gezilecek görülecek İdil nehri (Volga) yine bir turist çekim merkezi Moskova ve St petersbug'dan daha hesaplı olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan THY ile Dünyaya Bağlanıyor... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement