Kck'da Şüphelilere "Ergenekon" Sorusu - Son Dakika
Güncel

Kck'da Şüphelilere "Ergenekon" Sorusu

Kck\'da Şüphelilere "Ergenekon" Sorusu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen son KCK operasyonunda 34 şüpheli tutuklandı.

26.11.2011 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen son KCK operasyonunda 34 şüpheli tutuklandı. Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da aralarında bulunduğu tutuklananlardan 33'ü avukat.

KCK ŞÜPHELİLERİNE 'ERGENEKON' SORUSU

Şüphelilerin genel olarak savcılık ve mahkeme sorgusunda, bu soruşturmanın siyasi olduğunu belirttiği ve hukuki bir dayanağı olmadığını belirttiği ifade edildi. Ancak savcılık sorgusunda şüphelilere sorulan bir soru sert tepkilere neden oldu. Sorunun konusu ise 'Ergenekon' oldu. Savcılık sorgusunda şüphelilere, "Tuncay Güney isimli kişinin açıklamalarında Ergenekon Terör Örgütü üyeliğinden yargılanan Veli Küçük ve Doğu Perinçek gibi isimlerle Öcalan'ın avukatları arasında toplantılar yapıldığını belirtti. Bu toplantılardan bilginiz var mı?" sorusunun sorulduğu öğrenildi. Savcılıkta sorulan bu soruyu hakaret olarak kabul ettiklerini belirten şüphelilerin, 'Ergenekon' sorusuna tepkisi nöbetçi hakim karşısında da devam etti. Şüphelilerin hepsi mahkemede, Ergenekon ile ilgili sorulardan rahatsızlık duyduklarını söyledikleri öğrenildi.

KCK soruşturması kapsamında tutuklanan ve Abdullah Öcalan'ın avukatı olan Doğan Erbaş'ın mahkeme sorgusunda Ergenekon sorusuna, "Savcılık aşamasında Ergenekon Terör Örgütü ile dosyamızın bağlantısının kurulmasını şiddetle kınıyoruz" dediği öne belirtildi. Mahkeme sorgusunda Ergenekon sorusuna karşılık tepkisini gösteren bir diğer isimde Öcalan'ın avukatlarından Cemo Tüysüz oldu. Soruşturma kapsamında tutuklanan Cemo Tüysüz, savcılık sorgusunda sorulan Ergenekon sorusuna tepki gösterdiği ve ilişkilendirilmeyi kabul etmediği öğrenildi. Tutuklanan avukatlardan olan Mustafa Erarslan ve Fırat Aydınkaya'nın da Ergenekon sorusuna sert tepki gösterdiği kaydedildi. Aydınkaya'nın mahkemede, Ergenekon ile ilişkilendirilmekten hicap duyacağını söylediği vurgulandı. Mahkeme de ifade veren diğer şüphelilerin de Ergenekon sorusuna benzer tepkiler ve cevaplar verdiği belirtildi.

4,5 AYLIK HALİME

Öte yandan mahkeme tarafından serbest bırakılan avukat Ayşe Batumlu Kaya'nın hamile olduğu öğrenildi. Kaya'nın mahkeme sorgusunda 4.5 aylık hamile olduğunu belirterek, daha önce iki kez hamile kaldığını ancak çocuklarını kaybettiği ifade edildi. Kaya'nın "Bu çocuğumu da kaybetmek istemiyorum" dediği belirtildi. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck'da Şüphelilere 'Ergenekon' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement