KCK Operasyonları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

KCK Operasyonları Protesto Edildi

KCK Operasyonları Protesto Edildi

KCK'ya yönelik operasyonlar Hakkari, Elazığ başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde protesto edildi.

14.01.2012 17:43

Pkk'nın gizli sivil yapılanması yönelik yapılan operasyonla Diyarbakır, Tunceli, Hakkari, Elazığ başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde protesto edildi.

DİYARBAKIR'DA MİTİNGE POLİS İZİN VERMEDİ

KCK operasyonlarını protesto etmek için Diyarbakır'da aralarında BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan7ın da bulunduğu 350 kişi Batıkent Meydanı'nda toplanmasına polis izin vermedi. Bunun üzarine Koşuyolu Semti'nde BDP otobüsü üzerine çıkan Milletvekili Nursel Aydoğan bir konuşma yaptı. Yaşananların 12 Eylül günlerini hatırlattığını ileri süren Aydoğan, şöyle dedi: " Türkiye'de ileri demokrasi yok yok olduğu dün anlaşıldı. İleri demokrasi yerine AKP faşizminin nasıl kurumlaşmaya çalıştığı anlaşıldı. Biz AKP'nin başta partimiz olmak üzere Türkiye'deki Kürtlerin kurumlarına demokratik muhalefetinin bütün kurumlarına siyasi partilerine yapılan bu operasyonu şiddetle kınıyoruz. Tabiki dün yaşanan bu tablo karşısında herkesin sorduğu bir tek soru var. Diyorlar ki AKP ne yapmak istiyor.Biz bunun cevabını biliyoruz. Türkiye halkına da cevabını veriyoruz. AKP diyoruz. Türkiye'de kültlerin demokratik muhalefetinin önüne set çekmek istiyor. Kürtlerin 30 yıldan beri sürdürerek bu güne getirdiği müzakeresini tasfiye etmek istiyor. Onun için kamu düzenliği müsteşarlığını kurdu, onun için Ankara'dan tek merkezden Kürtlerin bu güne kadar büyük bedeller ödeyerek getirdiği bu mücadeleyi nasıl tasfiye edeceğinin orada planını yapıyor. Oradan hayata geçiriyor. Bu kararların hiç biri hukuki değil, hepsi siyasidir. Alınan bu kararların bu müdahalelerin, bu operasyonların hepsi siyasidir" Bu halk 30 yıldır sinmedi geri adım atmadı. Bundan sonra da alanlarda meydanlarda yaşama dair neresi varsa her yerde direnmeye ve bu mücadeleyi zaferle taçlandırıncaya kadar bu yolda yürümeye devam edecektir. Size bunu böyle bilin diyoruz. Ona göre tavır alın"

Tunceli İNSAN ZİNCİRİ OLUŞTURULDU

Tunceli'de kendilerine Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adını veren grubun düzenlediği 'Sende bir ses çıkar' adı altında her cumartesi günü yapılacak eylemlerin ilkini 'Adalet arıyoruz' sloganıyla gerçekleştirildi. Aralarında Tunceli Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin, eski BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'inde bulunduğu yaklaşık 500 kişi sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüp burada insan zinciri oluşturdu. Halkların Demokratik Kongresi üyesi Hüsniye Mavi, "Her gün KCK operasyonları ve çeşitli isimler altında yapılan operasyonlar ile onlarca siyasetçi sivil toplum örgütü üyesi ve gazeteci gerekçesiz gözaltına alınarak içeri tıkılıyor biz bu kampanya ile adaletsizliğe dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Eski BDP Milletvekili Şerafettin Halis, hükümetin cemaat ile işbirliği yaparak tek parti rejimine doğru gittiğini öne sürdü. Halis, "AKP arkasına aldığı cemaat gücüyle tek parti iktidarına yani rejimine doğru gidiyor. Yani faşizan diktatöryal yapıya doğru gidiyor. AKP önünde engel olarak gördüğü ve engel olarak duran bütün muhalefeti de, çeşitli adlar altında yok etmeye çalışıyor. Bu Ergenekon, KCK, bölücülük, terör operasyonları oluyor. Öyle bir noktaya geldi ki, bu halka daha fazla gözdağı vermek için dün alkışlayarak Genelkurmay Başkanı yaptıkları kişiye bugün terörist demeyi bile artık çok rahatlıkla söyleyebiliyorlar" dedi.

Açıklamanın ardından el ele tutuşan protestocular 20 dakika boyuncu karayoluna araç traifğine kapattı.

Elazığ'DA DİRENİŞ ÇAğrıSI

Elazığ'da BDP ve Halkların Demakratik Kongresi üyesi yaklaşık 40 kişi operasyonları protesto etti. Halkların Demokratik Kongresi Elazığ il delgesi Baki Acar, direniş çağırısı yaparak, "Bu coğrafyada Kürtler, emekçiler ve devrimciler asla teslim olmadı. Onun için HDK sizleri örgütlenmeye davet ediyor, örgütlülüğe davet ediyor, direnişe davet diyor. Kahrolsun zulmün düzeni" dedi.

Hakkari'DE BASIN AÇIKLAMASI

Hakkari'de BDP ve KESK üyeleri operasyonları iki ayrı basın açıklamasıyla protesto etti. BDP binası önünde toplanan ve aralarında BDP Hakkari il Başkanı M. Sıddık Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, İl Genel Meclis üyelerinin de bulunduğu 100 kişilik grup adına açıklamayı,BDP İl Başkan Yardımcısı Rahmi Kurt, yaptı. Kurt, "Gülen cemaati ve AKP'nin işbirliği ile Kürt halkı üzerinde yürütülen stratejik siyaset, şiddet boyutunun ötesinde Kürt halkı üzerinde topyekün bird imha ve esaret süreci Kürt halkının sabrı tükenmiş durumundadır. Biz Kürtler ve tüm duyarlı çevreler, seçilmişlerimize ve halkımıza reva görülenlerin kabuul edilmeyeceğini, butür yaklaşımları nefretmle kınıyor ve dışarıda tek bir Kürt kalsa bile özgürlük mücadelemizi yaşatacağımıza ve zirvede tutacağımıza söz veriyoruz" dedi. Hakkari'de KESK üyeleri de basın açıklamasıya operasyonları protesto etti.

NUSAYBİN'DE YÜRÜYÜŞ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde KCK operasyonlarını BDP'liler yürüyüşle protesto etti. Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan, dün Nusaybin Belediyesine yapılan baskını tekrardan kınayarak, yapılan baskının halka hizmet götüren bir kuruma yapıldığını söyledi. Gökkan "Buradan soruyoruz, yapılan baskın Çağ Çağ Deresi'nde yaptığımız projeye mi yapılmıştır? Yapmış olduğumuz sebze haline mi, mezbahaneye mi, kültür ve sanat çalışmalarına, çok dilli çok kültürlü projelerimize mi yapıldı? Tek kaygısı halka daha iyi hizmet götürmek olan belediyemize yapılan baskı hukuk dışı bir baskındır" dedi. Operasyon Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde BDP'liler tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KCK Operasyonları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement