Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü'nce yapılan açıklamada, bir kafeden sahiplendiği kediyi işkence ederek öldürdüğü ve hayvanın ölmeden önce görüntüsünü çektiği öne sürülen C.A. hakkında gerekli inceleme ve soruşturmaların başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Sosyal paylaşım ve çeşitli iletişim sitelerinde yayınlanan, üniversitemiz Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M. Can Aksoy'un, hayvan haklarını ihlal eden ve bizleri derinden üzen video görüntülerini, nefretle kınıyoruz. Yapılan fiil ile ilgili olarak söz konusu öğrenci hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup fiilin, üniversitemiz Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gençlerimizin insani bir takım değerlere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirilmeleri konusunda toplumda her kesimin gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi, hepimizin ortak arzusudur."
Öte yandan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü de "Sosyal medyada yer alan 'Eskişehir'de kedi öldürülmesi' konulu video görüntüleri üzerine, olayın faili hakkında gerekli hukuki işlemlere başlanmıştır" şeklinde bir açıklamada bulundu. - Eskişehir
Son Dakika › Güncel › Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?