Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürlüğü tarafından Kılıçköy tüzel kişiliğine ait badem ağaçları ekili olan özel ağaçlandırma sahasına 500 çil keklik salındı.
Kılıçköy koruluğundaki ağaçlandırma sahasında, plastik kafesler halinde salınacağı yere getirilen keklikler için ilk hazırlık yapıldı.
Yapılan hazırlıkların ardından, 500 çil keklik, doğa ile buluşturuldu.
Tarım ve Orman Edirne Müdürü Atilla Bayazıt, kekliklerin doğal mücadelede etkin olduğunun altını çizerek, "Tarımda doğal mücadele, kimyasal mücadeleden çok daha iyi. Keklikleri doğaya salarak, bir nevi tarımsal mücadeleye de başlanmış olunuyor. Bu anlamda keklikler, süne ile mücadelede etkili rol oynuyor. Burada avcılarımıza da büyük iş düşüyor." dedi.
Doğa Koruma Milli Parklar Edirne Şube Şefi Gökhan Üstün ise "Amacımız popülasyonu arttırmak ve biyolojik çeşitliliği sağlamak. Tarım açısından da kekliklerin çok faydası var. Tarım ve Orman Bakanlığı Av Koruma ekipleri, muhtarlıklarımız, avcı derneklerimiz ile birlikte çil kekliklerimizin korunmalarını sağlayacağız. Çil keklik salımı yapılan alanlarda 3 yıl boyunca av yasağı var." diye konuştu.
Çil kekliklerin doğa ile buluşturulmasına, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Kılıçköy Muhtarı Halil Meriç ile avcı derneklerinin başkanları da katıldı.
Son Dakika › Güncel › Keşan'da 500 Çil Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?