Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanu Açıklaması

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanu Açıklaması

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Fenerbahçe'nin UEFA Ligi'nde AEL Limasol ile yapacağı maçı izlemek üzere Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ı KKTC Cumhurbaşkanı...

03.09.2012 20:34

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, Fenerbahçe'nin UEFA Ligi'nde AEL Limasol ile yapacağı maçı izlemek üzere Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ı KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte İstanbul'a davet etmesinin "ciddiyetten uzak" olduğunu iddia etti.

Stefanu, yaptığı yazılı açıklamada, Bağış'ın Hristofyas'a, İstanbul'a KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte gitmesi şartını koştuğunu belirterek,

"Sayın Bağış bir futbol maçı için ciddi olmayan bir daveti ironili bir şekilde ortaya koyarak izlenim yaratmaya çalışıyor. Bunlar bir bakanın yapacağı ciddi şeyler değildir ve Türk politikası bunu benimsiyorsa da ciddiyetsizlik sorunu vardır" ifadesini kullandı.

Stefanu, Hristofyas'ın, Türkiye'ye, boğazda balık yemek için değil Türk siyasi liderliğiyle görüşüp Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik vizyonunu anlatmak için gitmek istediğini de kaydetti.

Muhabir: Züleyha Karaman

Yayıncı: Tarkan Demir - LEFKOŞA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Stefanu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement