Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Sen Başbakan Olmazsın - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Sen Başbakan Olmazsın

Kılıçdaroğlu\'ndan Başbakan\'a: Sen Başbakan Olmazsın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a, "Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olmazsın, sen başçalansın." dedi.

05.03.2014 18:44  Güncelleme: 19:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a, "Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olmazsın, sen başçalansın. Türkiye Cumhuriyetinin başbakanın oturduğu koltuk namuslu insanların koltuğudur" sözleriyle yüklendi.

Kılıçdaroğlu, Artvin Valiliği önünde düzenlediği mitingde parti otobüsü üzerinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ihaleye fesat karıştırmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Sen ihaleye fesat karıştıran bir başçalansın. Sen kalkıyorsun ihaleye müdahale ediyorsun, "sana ihaleyi verdim, TÜRGEV'e para vereceksin diyorsun. Bilal oğlanın başında olduğu vakıf. Bu paralar haram para ise o koltukta oturamazsın" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan için "Sen Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı olmazsın. Türkiye Cumhuriyetinin oturduğu namuslu insanların koltuğudur" ifadelerini kullanırken, bu sırada kalabalıktan "Hırsız Tayyip Erdoğan" sloganları yükseldi. Kılıçdaroğlu, "Düne kadar Bursa Valiliği'nden, Sağlık Bakanlığı logolarından "Türkiye Cumhuriyeti'ni çıkaran adam bu değil miydi? Sıkışmış ben "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım' diyor. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olmazsın, sen başçalansın çünkü" diye konuştu.

-"SEN KİM MİLLİYETÇİLİK KİM, HIRSIZDAN MİLLİYETÇİ OLMAZ"-

Edirne'de Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı sırada, Türk bayrağı geçerken 4 bakanın ayağa kalmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bayrak bizim onurumuzdur, bayrak geçerken hepimiz ayağa kalkarız. Cumhurbaşkanından sade vatandaşına kadar. Edirne'ye Kırkpınar güreşlerine gittim. Stadyumda, büyük bir Türk bayrağını 30-35 kişi taşıyor ve stadyumda oturanlar da ayağa kalkıyor. Bu yıl yapılan Kırkpınar güreşlerinde Türk bayrağı geçerken 4 AKP'li bakan ayağa kalkmadı. Şimdi kalkmış milliyetçilikten dem vuruyor, sen kim milliyetçilik kim. Hırsızdan milliyetçi olmaz, hırsızdan başbakan olmaz, yalancıdan başbakan olmaz. Herkesin bunu kabul etmesi lazım" dedi.

-"HARAMİLERİN İKTİDARINI ALLAH'IN İZNİYLE YERLE BİR EDECEĞİZ"-

Başbakan Erdoğan ile AK Parti'ye oy veren vatandaşları birbirinden ayırdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "O vatandaşlarıma hiçbir şey söylemiyorum. Onların vicdanlarına sesleniyorum sadece; çocuğunuzu, Türkiye'yi, Türkiye'nin onurunu, bayrağımızı düşünün, temiz siyaseti, geleceğimizi düşünün. Siyasetçinin temiz olanına ihtiyacımız var, kirli olanına değil. Siyasetçinin halkı soyanına değil, halkın yanında olanına ihtiyacımız var. Halkı için çalışana ihtiyacımız var. O nedenle hepimiz şapkamızı önümüze koyacağız ve yeniden düşüneceğiz. 30 Mart'ta sandığa gideceğiz, haramilerin iktidarını Allah'ın izniyle yerle bir edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından partisinin yeniden aday gösterilen Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ü yanına çağıran Kılıçdaroğlu, "Emin başkanı size, sizi de Allah'a emanet ediyorum" dedi. Daha sonra partililer bir süre müzik eşliğinde horon tepti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Sen Başbakan Olmazsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement