Kırım'da gerginlik - Ali Kemal Aydın - - Son Dakika
Güncel

Kırım'da gerginlik - Ali Kemal Aydın -

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Kırım'a gelerek son gelişmeler üzerine temaslarda bulundu.

07.03.2014 21:36

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Kırım'a gelerek son gelişmeler üzerine temaslarda bulundu.

Ukrayna ve Kırım'da son dönemde artan gerginlik üzerine Aydın, Kırım'da ve Kiev'de temaslarda bulunarak son durum hakkında bilgi aldı.

İlk olarak Kiev'de Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Aydın, ardından Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit'te Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Rıfat Çubarov ve KTMM eski Başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü. Görüşmeler basına kapalı yapıldı. Aydın, daha sonra Kırım'daki Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Görüşme öncesinde basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Aydın, Ukrayna'nın Türkiye'nin stratejik ortağı olduğunu belirtti ve "Ukrayna'da yaşanan olaylar sadece Ukrayna'yı ilgilendirmiyor. Buradaki olaylar tüm Karadeniz havzasındaki ülkeleri etkileme potansiyeline sahip" dedi.

Aydın, Türkiye'nin Ukrayna'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydederek, Ukrayna'nın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünün büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Aydın, "Kırım, Ukrayna'nın ayrılmaz parçasıdır. Tatar soydaşlarımızın can, mal güvenliği hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. Buradaki sorunun uzlaşı, diyalog ve barışçıl yollarla çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

-dışişleri bakanlığı müsteşar yardımcısı ali kemal aydın

Kırım\'da gerginlik - Ali Kemal Aydın -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırım'da gerginlik - Ali Kemal Aydın - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement