Kırsal Kalkınmaya, Destek Verilecek - Son Dakika
Güncel

Kırsal Kalkınmaya, Destek Verilecek

Kırsal Kalkınmaya, Destek Verilecek

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ve Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

28.12.2013 17:51

Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya İl Müdürü İzzet Murat Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu il ve İlçelerde faaliyet gösteren üretici birliği başkanları ve girişimciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nedim Kuzu, "Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Bakanlık adına tüm çalışmalardan sorumlu olan Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğüne yapılacak olan başvuruların takipçisi olacağız. Taleplerimizi ayrıca ilgili Bakanlık birimlerine ileteceğiz. Ancak çok sayıda çiftçiye ve girişimciye ulaşmamıza rağmen katılım beklenenin altında oldu" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İzzet Murat ise, söz konusu projenin amacının gelir düzeyini desteklemek, kırsal kesimin belirli bir kapasiteye yükselmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Murat, "Proje ile tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi, depolanmasındaki tesislerin ülke genelinde eksikliğinin tamamlanmasını da sağlayacak. Desteklenmeden gerçek, tüzel ve bireysel başvurulara yapılabilecek. Proje tutarı Tüzel kişilere 800 bin, gerçek kişilerde ise 300 bini lirayı kapsıyor. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde başvuruların 14 Aralık 2013 tarihi itibariyle başlayıp, sürenin 27 Ocak 2014 tarihinde sona erecek" şeklinde konuştu.

Soru ve cevap şeklinde devam eden toplantıda, katılımcılardan 'Ticaret Borsaları Neden Kurulmuyor' şeklinde yöneltilen soruyu STSO Başkan Yardımcısı Kuzu, Ticaret Borsalarının kurulabilmesi için Ticaret ve Sanayi Odası'na bu işle uğraşan en az bin kişinin kayıt yaptırması gerektiğini, ancak bu sayının 25-30 kişi ile sınırlı olduğunu söyledi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kırsal Kalkınmaya, Destek Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement