Kış mevsimin gelmesi ile birlikte çoğu vatandaş soğuk geçen aylarda hastalıklardan korunmak için 'alternatif tıp' olarak adlandırılan doğal bitkilere yönelmeye başladı. Aktar Özgün Özbiçer, kendi ürettikleri karışım çayı olan kış çayının hasta olmadan önce içilmesi durumunda gribe ve nezleye karşı vücut direncini arttıracağını ifade etti.
Türkiye'nin büyük kesimini etkisi altına alan soğuk hava Adana'da da etkisini göstermeye başladı. Kış aylarında artan soğuk sebebi ile vatandaşlar hastalanmamak için 'alternatif tıp' olarak bilenen doğal bitkilerin satıldığı aktarlara yöneliyor. Soğuk algınlıklarını önleyici tedbirler almak isteyen vatandaşlar özel olarak hazırlanmış çaylara ilgi gösteriyor. 1910 yılında Suphi Nadir Çerçi'nin babası Yusuf Çerçi tarafından kurulan ve şifalı bitkiler, baharat, asit, gıda ve kumaş boyası, sıvı deterjan ile sanayide kullanılan kimyevi maddeler satan aktar Çerçi Yusuf'un şu anki sahibi Zarif Özbiçer'in ortağı ve oğlu Özgün Özbiçer, bugünlerde vatandaşların en çok kendi karışımları olan kış çayına ilgi gösterdiklerini söyledi.
"Gribe ve nezleye 2 günde etkili"
Havaların soğuması ile vatandaşların doğal bitkilere yöneldiğini belirten aktar Özbiçer, kış çayının hasta olmadan önce içilmesi gerektiğini belirtti. Özbiçer, "Kış aylarında en çok sattığımız karışım çayı kendi karışımımız olan kış çayıdır. İçerinde hatmi çayı, ebegümeci, kuşburnu, ekinezya, tarçın, elma ve portakal kurusu vardır. Bunlar daha çok vücudu güçlendirecek bitkilerdir. Bu aylarda en çok sattığımız bitki çayıdır. Bu çayı daha çok hasta olmadan içmek lazım ki vücudun direncini arttırsın. Gribe ve nezleye bu çay 2 günde etkili olmaktadır" diye konuştu.
Kış çayının yapımı ile de ilgili konuşan Özgün Özbiçer, "Aynı ıhlamur demler gibi az birşey kaynatıyoruz. Ardından 15 dakika demlemesini bekleyip süzdükten sonra içiyoruz" dedi. - ADANA
Son Dakika › Güncel › Kışın Gelmesiyle Aktarlara İlgi Arttı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?