Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar Açıklaması

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar Açıklaması

Tuzla Belediyesinin katkıları ile Kırşehir’de 2 bin Türkmen aileye insani yardımda bulunan Kızılay, düzenlenen törenle yardımları dağıttı.

10.07.2015 16:19

Tuzla Belediyesinin katkıları ile Kırşehir'de 2 bin Türkmen aileye insani yardımda bulunan Kızılay, düzenlenen törenle yardımları dağıttı. Yardım töreninde konuşan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, asıl yardım operasyonlarının sıfır noktası olarak devam ettiğini söyledi.

Akar yardım töreni sonrasında yaptığı açıklamasında, "Hem Suriye hem de Irak'da ki karışıklıklar dolayısı ile biz yardım faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Kırşehir gibi diğer illerimizde de yardım faaliyetlerimiz devam etmekte gıda, hijyen seti, giysi yardımlarımız yapılmakta" dedi.

2 bin Türkmen ailenin yardım aldığı Kırşehir'de konuşan Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, "Asıl yardım operasyonlarımız Suriye sınırında sıfır noktası operasyonları olarak devam ediyor. Suriye sınırında ve Suriye içlerinde sürekli olarak yardım malzemeleri sevk ediyoruz. Buradan sevk ettiğimiz yardım malzemelerinin maddi değeri 1 milyar lirayı aştı. Türkiye sathına yayılmış olan 700 şubemiz var. Bu şubelerimiz vasıtası ile de ihtiyacı olanlara ve Türkiye'ye yayılmış olan göçmenlere de yardımda bulunuyoruz. Göçmenlerin hepsinin ihtiyacı var Türk Kızılayı olarak bizlerde bu ihtiyacı gidermek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

Kırşehir'de ki yardımlar İstanbul Tuzla Belediyesinin sponsor olduğunu ifade eden Akar şöyle konuştu: "Kırşehir'de ki yardımlarımızın bu günkü sponsorluğunu İstanbul Tuzla Belediye Başkanlığı üstlendi. Tuzla Belediye Başkanlığı Türklere, Kürtlere, Araplara sürekli yardımlar yapıyor. Kırşehir'e de gelerek 2 bin aileye insani ihtiyaç malzemesini ulaştırıyorlar. Bizlerde yardımlarımıza ramazan ayı dolayısı ile arttırarak devam ettik. AŞ evlerimizle sahur ve iftarlarda serbest olarak yemek dağıtımında bulunduk. Her gelen iftar ve sahurunu yaptı. "

Yardım malzemesi dağıtım töreninde konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise Kırşehir'de 3 bin 600 mültecinin olduğunu söyledi ve mültecilerin milletimizin şefkatine sığındığını ifade etti. Yapılan yardım töreninin ardından Kırşehir'de bulunan heyet Kırşehir Valisi Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye ziyaretlerde bulundu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement