Kızıltepe'de, 'Ankara' Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de, 'Ankara' Gerginliği

Kızıltepe\'de, \'Ankara\' Gerginliği

Kızıltepe'de, 'Ankara' gerginliği MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde Ankara'da 95 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı protesto etmek isteyen sivil toplum örgütlerine polisin izin vermemesi üzerine olaylar çıktı.

12.10.2015 16:40

Kızıltepe'de, 'Ankara' gerginliği

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde Ankara'da 95 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı protesto etmek isteyen sivil toplum örgütlerine polisin izin vermemesi üzerine olaylar çıktı. Polisin gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale ettiği göstericiler, taş atarak karşılık verdi.

Kızıltepe'de Ankara'daki bombalı saldırıyı protesto etmek için aralarında HDP Mardin Millevtekili Erol Dora, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri ve yaklaşık bin kişi KESK Kızıltepe temsilciliği öncülüğünde toplandı. Protestocular Hastane Caddesi üzerinden Özgürlük Meydanı'na doğru, 'Katliama sessiz kalma', "Katillerinizi de işbirlikçilerinizi de biliyoruz', 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' yazılı döviz ve pankartlar açarak Hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçti.,

Yürüyüşün başlamasından kısa bir süre sonra Maliye Kavşağı'na kadar gelen grubtan polis dağılmasanı istedi. Grubun dağılmaması üzerine polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Kalabalığın da taşlarla karşılık verdiği müdahalenin ardından, Özgürlük Meydanı'nda bir daha toplanıldı. Burada konuşan Eğitim Sen Kızıltepe Temsilcisi Hamit Güngör, "Savaşa inat barış hemen şimdi" demek için Anakara'ya gittiklerini, ancak binlerce polisin gözü önünde 128 arkadaşlarının can verdiğini belirterek, "Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerin gaz bombalarını zerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak 'Güvenlik zafiyeti yok' diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri, 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı içini, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden oy avcılığı yapanlardır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Ankara'da yaşamlarını yitirenler için Kızıltepe Belediyesi Şeyh Davut Yalçınkaya Halk Evi'nde açılan taziye yerine gitmek isteyen gruba polis ikinci kez müdahale etti. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği kalabalık grup içinde yeralanlar da, taşlarla karşılık verdi. Çıkan arbede sonrası göstericiler, ara sokaklara kaçarken, çevredeki esnaf yaşanan çatışmada zarar görmemek için kepenk kapattı. Polis, olaylar sırasında çevredeki binaların balkonlarına çıkan vatandaşlara da rastgele gaz bombası atması dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de, 'Ankara' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement