Kızını Sözleşmeyle Satan Babaya ve Alan Hırdavatçıya Ceza Yağdı (2) - Son Dakika
Güncel

Kızını Sözleşmeyle Satan Babaya ve Alan Hırdavatçıya Ceza Yağdı (2)

Kızını Sözleşmeyle Satan Babaya ve Alan Hırdavatçıya Ceza Yağdı (2)

Antalya'da, 6 yıl önce 13 yaşında olan kızı E.Y.'yi 5 bin lira karşılığında sözleşmeyle satan baba Osman Y.ile satın alan hırdavatçı 54 yaşındaki Yusuf A.'ya ceza yağdı.

26.03.2012 13:55

Antalya'da, 6 yıl önce 13 yaşında olan kızı E.Y.'yi 5 bin lira karşılığında sözleşmeyle satan baba Osman Y. ile satın alan hırdavatçı 54 yaşındaki Yusuf A.'ya ceza yağdı. Tutuklu sanık Yusuf A. 24 yıl hapis cezasına çarptırılırken, geçen duruşmada savcının yakalanmasını talep ettiği baba Osman Y. ise 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Osman Y., Yargıtay'ın cezayı onaması durumunda cezaevine konulacak.

Antalya'da 6 yıl önce E.Y. adlı kızı babası Osman Y.'den 5 bin liraya aldıktan sonra satış sözleşmesi imzalatan ve küçük kıza tecavüz ettiği iddiasıyla geçen 30 Ocak'ta çıkarıldığı Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan hırdavatçı Yusuf A.'nın yargılandığı davanın 3'üncü duruşması bugün yapıldı.

Geçen 15 Mart'ta yapılan duruşmaya hasta olduğu gerekçesiyle getirilmeyen sanık Yusuf A. bugünkü duruşmada jandarmaların arasında güçlükle yürüyerek sanık sandalyesine geçti. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ'un "Karar vereceğiz. Son sözlerin nedir?" sorusuna sanık Yusuf A., "Bir diyeceğim yoktur" karşılığını verdi. Avukatı Hacı Ömer Çelebi ise 23 Mart tarihinde yaptığı yazılı savunmayı mahkemeye hatırlatarak, "Müvekkilim suç işlemek amacı ile bu olayı gerçekleştirmemiştir" dedi.

Tutuksuz sanıklar baba Osman Y. ve anne Gülay Y.'nin Baro tarafından atanan avukatı Çelil Özalan ise "Müvekkillerim kesinlikle suçsuzdur. Sözleşmeden de anlaşılacağı üzere çocuğunu eğitim amacıyla Yusuf A.'nın yanına vermiştir. Ekonomik anlamda kızına eğitim aldıramayacağı için böyle bir yolu seçmiştir. Güvendiği bir kişi olan Yusuf A. da kendisine bu yönde vaatlerde bulunarak kandırmıştır. Kesinlikle suç işleme kastı bulunmamaktadır" diye konuştu.

Verilen 10 dakikalık aranın ardından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nihat Altuğ kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, kızı satın alan Yusuf A.'yı 'cinsel istismar amaçlı kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'zincirleme olarak cinsel saldırı' suçlarından toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, ayrıca nerede olduğu bilinmeyen Osman Y.'nin 3 yıl 10 ay 22 gün de velayet hakkının ertelenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, davanın Yargıtay aşaması olduğu için savcının istediği baba Osman Y. hakkındaki yakalama ve tutuklama talebini reddederek dava dosyanın Yargıtay'dan dönünceye kadar beklenmesine karar verdi.

Baba ile aynı ceza maddelerinden yargılanan ev kadını anne Gülay A.'nın ise evinde otorite sahibi olmaması ve kendi başına karar alamayacağı gerekçesiyle beraatine karar verildi.

--- KUTU ---

Haber, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı

DOĞAN Haber Ajansı'nın, ilköğretim okulu öğrencisi kızın, babası tarafından sözleşmeyle satılması ve alan kişinin de kıza tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'cinsel istismar' suçlamasıyla tutuklandığına yönelik haberi, geniş yankı uyandırdı. Gazeteler bu olayı, 'Utanç', 'Sözleşmeli sapık', 'Utanç vesikası', 'Sözleşmeyle kızını sattı', 'Kölelik sözleşmesi', 'Utanç belgesi' manşetleriyle okuyucularına duyurdu.

Bugün 19 yaşında olan E.Y., iddiaya göre 2006 yılında, henüz 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, oğlunun çalıştığı inşaat malzemeleri dükkanının sahibi Yusuf A.'ya 5 bin lira karşılığında satıldı. Küçük kızın babası ile işadamı arasında yapılan satış, sözleşmeyle de imza altına alındı. E.Y.'nin vesikalık fotoğrafının da yapıştırıldığı sözleşmeye, "Kızımı 5 milyon (5 bin TL) liraya sattım. 12.2.2006 tarihi itibariyle kızım E.Y.'yi Yusuf A.'ya teslim ediyorum. Parayı peşin aldım. Yukarıdaki tarihten itibaren Yusuf A.'nın kontrolünde olacaktır. Baba olarak rıza gösteriyorum' dedi. İmzalandı" diye yazıldı.

Sözleşmenin en altına ise küçük kızın ismi açılarak, "E.Y.'ye soruldu. 'Babamın rızasını ben de kabul ediyorum' dedi. İmzaladı" diye yazılarak, küçük kızın imzası alındı. İlköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi E.Y.'nin durumu okuldaki öğretmenine anlatması üzerine ortaya çıkan olaydan sonra Kemer ve Antalya adliyeleri arasında gidip gelen dava geçen 30 Ocak'ta Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Sivas'ta babaevinde ortaya çıkan E.Y.'nin annesi Gülay Y. ve babası Osman Y., olayın ortaya çıkmasının ardından televizyon ekranlarından kendini savundu. Aile bir süre sonra da Sivas'tan taşınarak izlerini kaybettirdi.

Geçen 15 Mart'ta yapılan duruşmada savcı, anne Gülay A. ve baba Osman Y.'nin de sanık olarak yargılanmasını ve Osman Y. hakkında yakalama kararı verilmesini talep etmişti. Anne ve babanın sanık olmasını kabul eden mahkeme, baba Osman Y. hakkındaki yakalanma talebini sonraki duruşmada değerlendireceğini bildirmişti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızını Sözleşmeyle Satan Babaya ve Alan Hırdavatçıya Ceza Yağdı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement