Konya' da Buzlanma Nedeniyle Devrilen Otobüse Bir Başka Otobüs Çarptı: 6 Ölü, 24 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Konya' da Buzlanma Nedeniyle Devrilen Otobüse Bir Başka Otobüs Çarptı: 6 Ölü, 24 Yaralı

Konya\' da Buzlanma Nedeniyle Devrilen Otobüse Bir Başka Otobüs Çarptı: 6 Ölü, 24 Yaralı

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilen ve karşı şeride geçen bir yolcu otobüsüne bir başka yolcu otobüsü çarptı.

05.01.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçesi'nde yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrilen ve karşı şeride geçen bir yolcu otobüsüne bir başka yolcu otobüsü çarptı. Kazada 6 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Aynı bölgede buzlanma nedeniyle meydana gelen 7 ayrı kazada ise 2 kişi yaralandı. Kaza, saat 03.45 sıralarında Ereğli-Adana karayolu Acıpınar Mevkii'nde meydana geldi. İzmir'den Hatay'a giden 57 yaşındaki Asıf Kudret yönetimindeki 31 Y 8259 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre yoldaki buzlanmanın etkisiyle kontrolden çıkıp devrildikten sonra karşı geçti. Bu sırada Diyarbakır'dan Bodrum'a giden 43 yaşındaki Sinan Alkan'ın kullandığı 21 AJ 338 plakalı başka bir yolu otobüsü de yine buzlanma sonucu duramayıp, devrilen otobüse çarptı. Kazada devrilen otobüsün sürücüsü Asıf Kudret ile aynı otobüste bulunan Yaşar Kesik, Celal Aslan, Murat Vedi Köse, Hüseyin Özer Köse ve Emine Akgöl olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer otobüsün sürücüsü Alkan ile devrilen otobüsteki 23 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

DEVRİLEN OTOBÜS KAZADAN YAKLAŞIK 8 KİLO METRE ÖNCE MOLA VERMİŞ

Kazada 31 yolcusu bulunan devrilen otobüsün kazadan yaklaşık 8 kilometre önce bir dinlenme tesisinde mola verdiği ortaya çıktı. Otobüste kar lastiği bulunurken, yolcuların çoğunun emniyet kemerini takmadığı ve devrilme sırasında otobüsten fırladıkları belirlendi. Kazada yaralanan yolculardan er Ercan Yıldırım ve Barış Kumral'ın da izinde oldukları ve birliklerine geri dönmek üzere oldukları öğrenildi. Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan karayola yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Kazada yaralananların isimleri şunlar; Otobüs muavini Züheyir Sahiroğulları (45), aralarında Suriye uyruklularında bulunduğu yolcular Yusuf Elhacı (39), Diya İdris (36), Ahmed İdris (2), Cemile Hamudi (50), Necmiye Yılmaz (56), Sedat Karakuş (27), Nezih Akbaş (34), Şükrü Güder (56), Muhammed Barruk (26), Erkan Karadaş (25), Ahmet Ali Güzel (22), Ahmed Hakan Karakuş (51), Sevda Arslan (26), İbrahim Yeni (66), Tuba Göbekci (19), Asya Balaban (24), Osman Satun (46), Burcin Devrim, Münüs Ege Koçak, Mehmet Koçak.

AYNI YERDE 7 KAZA

Aynı bölgedeki yaklaşık 2 kilometrelik alanda ise yine buzlanma nedeniyle meydana gelen 7 ayrı kazada 2 kişi yaralandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya' da Buzlanma Nedeniyle Devrilen Otobüse Bir Başka Otobüs Çarptı: 6 Ölü, 24 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement