Konya'dan Mısır'daki Katliama Protesto - Son Dakika
Güncel

Konya'dan Mısır'daki Katliama Protesto

Konya\'dan Mısır\'daki Katliama Protesto

Konya'da, bu sabah Mısır'da darbe karşıtlarına yapılan katliam protesto edildi.

14.08.2013 15:42  Güncelleme: 15:45

Konya'da, bu sabah Mısır'da darbe karşıtlarına yapılan katliam protesto edildi. Protesto gösterileri sırasında Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı-Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) öncülüğünde Şerafettin Cami önünde gerçekleştirilen protesto gösterilerine sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Öğle namazı sonrası cami önünde toplanan vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtlarına yapılan katliama tepki gösterdi. Mısır'da hayatını kaybedenler için Türkiye'de okuyan üniversite öğrencisi Mısırlı Ebu Musab tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, Mısır'dan yeni can acıtıcı haberler geldiğini ifade ederek, "Bu can acıtıcı haberler gün ve gün artarak devam ediyor. Askeri darbe tekrar kanlı bir saldırı gerçekleştirdi. Bugün sabah namazı itibariyle silahsız halka karşı yeni bir saldırı başlatıldı. Şu an itibariyle bölgeden gelen kısıtlı haberlere göre 400'ü aşkın şehit, 7 binin üzerinde yaralı var. Başta Adeviyye ve Nahda meydanları olmak üzere asker ve baltacı denilen yarı resmi suç örgütleri, savunmasız halkın üzerine kurşun ve ölüm yağdırmaktadır. Kadınlar ve çocuklar hunharca katledilmektedir. Yaralılara tıbbi müdahale dahi engellemektedir. Hiçbir şey muğlak değil. Tarih Allah'ın ezeli ve ebedi ilmiyle işlemeye devam ediyor. Mısır'da, Suriye'de, Moro'da, Arakan'da, Filistin'de, Hz. Musa taraftarları ile Firavun taraftarları görevlerini yapıyorlar. Bu savaşın sonucu belli sonuç muttakilerindir. Mısırlı Müslümanlar son derece dinamik, tetikte ve savundukları davanın son derece şuurundalar. Biz bu meydanları boşaltmayacağız" diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, "Darbe ve darbe yanlıları, biz Süveyş kahramanıyız diyorlar. Halbuki onlar kahraman değil, 6 günde yenilen milletine karşı savaşmaktan çekinmeyen ama Yahudi'ye karşı izzetsiz, haysiyetsiz ve şerefsiz bir şekilde mağlubiyete razı olan alçaklardır. Bu alçaklar Mısır'da yenilecekler. Şehitler veriyoruz, çok acı haberler geliyor. Fakat bunlar bizim sadece direncimiz ve mücadelemizi artıracaktır ve hep birlikte Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak için buraya geldik. Bu kararlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz. İnsanların artık vicdanı harekete geçti. Zerre kadar insani değerlere önem veren kim varsa bu gün o alandaki mazlum ve haklı insanların yanında inşallah hak galip gelecektir" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye'de okuyan Filistinli Tıp öğrencisi Baha El Masri, Mısır'da hayatını kaybedenler ve darbe karşıtları için dua okudu.

Protesto gösterileri İsrail ve Mısır askeri yönetimi aleyhine atılan sloganlarla sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'dan Mısır'daki Katliama Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement