Kosova Hükümeti, Kosova Ordusunun Kurulması İçin Anayasal Değişliklere Onay Verdi - Son Dakika
Güncel

Kosova Hükümeti, Kosova Ordusunun Kurulması İçin Anayasal Değişliklere Onay Verdi

Kosova Hükümeti, Kosova Ordusunun Kurulması İçin Anayasal Değişliklere Onay Verdi

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu olağan toplantısında, Kosova Güvenlik Gücü'nün (FSK), Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşerek Kosova Ordusunun kurulması için gerekli Anayasal değişiklikler oylandı.

27.05.2015 15:56

Kosova Başbakanı İsa Mustafa'nın başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu olağan toplantısında, Kosova Güvenlik Gücü'nün (FSK), Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüşerek Kosova Ordusunun kurulması için gerekli Anayasal değişiklikler oylandı. Kabinenin oy çoğunluğu ile kabul edilen değişiklikler görüşülmek üzere Meclise gönderildi. Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin kurulması için Anayasal değişikliklerin yapılması Sırp Listesi'nden Başbakan Yardımcısı Branimir Stojanoviç ve diğer bir Sırp Bakan tarafından onaylanmadı. Bu arada Başbakan İsa Mustafa, Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin etnik ayrıma dayalı yapılmadığını söyleyerek, Orduya sahip olmanın Kosova'daki tüm vatandaşların yararına olduğunu ifade etti. Mustafa, Kosova Silahlı Kuvvetleri'nin Kosova'da yaşayan Arnavut, Sırp, Türk ve Boşnaklardan oluşacağını vurgularken, bu konu Meclise geldiğinde Sırp milletvekilleri tarafından da onaylanması çağrısında bulundu.

Görüntü Dökümü

Kosova hükümetinin toplantısı

İsa Mustafa

Kosova Güvenlik Güçleri

(Haber-Kamera: TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Hükümeti, Kosova Ordusunun Kurulması İçin Anayasal Değişliklere Onay Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement