Kremlin Balesi Uyuyan Güzel ile 28 Nisan'da Crr'de - Son Dakika
Güncel

Kremlin Balesi Uyuyan Güzel ile 28 Nisan'da Crr'de

Kremlin Balesi Uyuyan Güzel ile 28 Nisan\'da Crr\'de

İSTANBUL 28 Nisan Cumaresi akşamı Kremlin Devlet Sarayı Kremlin Balesi'ne ev sahipliği yapacak.

26.04.2012 14:46

.

İSTANBUL 28 Nisan Cumaresi akşamı Kremlin Devlet Sarayı Kremlin Balesi'ne ev sahipliği yapacak. Kremlin Balesi, ünlü Rus besteci Pyotr İlyiç Çaykovski'nin "Uyuyan Güzel" eseriyle sahne alacak.

Edebiyat dünyasında Grimm Kardeşler olarak tanınan Jacob Grimm (1785-1863) ve Wilhelm Grimm (1786-1859) tarafından yazılan Uyuyan Güzel, Alman çocuk edebiyatının en önemli klasikleri arasında yer alıyor. Eseri bale sahnesine taşıyan ise Kuğu Gölü ve Fındıkkıran adlı eserleri de besteleyen Çaykovski oldu. Çaykovski'nin üç "beyaz balesi" arasında yer alan Uyuyan Güzel, şimdiye kadar dünyanın en önemli sanat başkentlerinde uzun yıllar seyirciyle buluştu.

1990 yılında kurulan genç bir topluluk olmasına rağmen Rus bale toplulukları arasında lider durumuna yükselen Kremlin Bale Tiyatrosu'nun sanat direktörlüğünü Andrey Petrov yapıyor. Koreografisi M. Petipa,tasarımı Rusya Ulusal Sanatçısı ve Rusya Devlet Ödülü sahibi Stanislav Benedictov tarafından yapılan balenin,kostüm tasarımı ise Olga Polyanskaya imzasını taşıyor.

Kremlin Balesi'nin performansıyla Rus eleştirmenlerden olduğu kadar, İtalya, Çin, Fransa, Avusturya, İsrail ve Tayvan, Yunanistan ve Kıbrıs, Macar, İspanyol izleyicilerden de büyük takdir aldığı belirtildi. Kremlin Balesi'nin solistleri ödül kazanmış ve uluslararası bale yarışmalarında dereceye giren sanatçılardan oluşuyor.

Saat 20.00'de başlayacak Kremlin Balesi'nin bilet fiyatları 50.00 TL- 40.00 TL- 30.00 TL- 20.00 TL olarak açıklandı. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kremlin Balesi Uyuyan Güzel ile 28 Nisan'da Crr'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement