Küçük Ö. U'nun Katili Yakalandı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Küçük Ö. U'nun Katili Yakalandı

Küçük Ö. U\'nun Katili Yakalandı
14.09.2010 13:45  Güncelleme: 00:58

Küçük Kıza Tecavüz Edip Öldüren Caninin İfadesi Tüyler Ürpertti

ESKİŞEHİR'de, 4 Eylül günü "Hentbol antrenmanına gidiyorum" diyerek evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 11 yaşındaki Ö. U'nun cesedi, ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulundu. Ö. U'yu boğarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan evli ve 6 çocuk babası inşaat işçisi 48 yaşındaki Ali Haydar Körmeçli, "Vücudunu ellemeye başlayınca 'Babama ve enişteme söyleyeceğim' dedi. Bunun üzerine korkup onu ellerimle boğdum. Ona tecavüz etmedim. Cesedi çabuk çürüsün ve tanınmasın diye üzerindeki giysilerini çıkarıp toprağa gömdüm" dedi.

Plevne İl Özel İdare İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ö. U, 4 Eylül Cumartesi sabahı saat 08.30 sıralarında, oturdukları Çankaya Mahallesi'ndeki evlerinden, Porsuk Spor Salonu'ndaki hentbol antrenmanına gitmek için ayrıldı. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Hentbol Takımı oyuncusu olan ve 3 yıldır hentbol oynadığı belirtilen Ö. U'nun gün boyunca eve dönmemesi üzerine ailesi durumu polise bildirdi. Ö. U'yu bulmak için polisler, AKUT ile ORKUT adlı orman ekibi seferber oldu.

MOTOSİKLETE BİNDİRİP GÖTÜRMÜŞ

Ö. U'nun bulunması için ekiplerin araması aralıksız sürerken, soruşturmayı derinleştiren Asayiş Şubesi ekipleri, küçük kızın son kez görüldüğü yer olan tramvay durağında görevli özel güvenlikçinin bir kez daha ifadesine başvurdu. Daha önce verdiği ifadesinde "Birşey görmedim" diyen güvenlikçinin, son verdiği ifadede polislerin ısrarlı soruları üzerine yüzünde endişe ifadesi olduğunu sandığı 10- 11 yaşlarındaki bir kızın, bir kişi tarafından motosiklete bindirilerek götürüldüğünü gördüğünü söyledi. Kimliği açıklanmayan güvenlikçinin, "O motosikletli kişiyi daha önce de birkaç kez görmüştüm. Gelip çevredekileri izlerdi" dediği öğrenildi.

Güvenlikçinin verdiği eşkal bilgileri doğrultusunda sabıkalıları araştıran polis, 'kadın kaçırma' ve 'hırsızlık' suçlarından sabıkası bulunan ve iki yıl önce cezaevinden çıkan Ali Haydar Körmeçli'yi gözaltına aldı.

ELLERİYLE BOĞMUŞ

Önce suçlamaları kabul etmeyip, polise çelişkili ifadeler veren Körmeçli, yapılan çapraz sorgulamasında kayıp Ö. U'yu kendisinin öldürdüğünü itiraf etti. Körmekçi, polislere Ö. U'yu Kent Ormanı'na götürdüğünü ve burada elleriyle boğarak öldürdüğünü, üzerindeki giysileri çıkarttıktan sonra toprağa gömdüğünü söyledi.

Polisler, Körmeçli'nin gösterdi ormanlık alanda bugün Ö. U'nun yarım metre toprağa gömülmüş çıplak ve çürümüye yüz tutan cesedini buldu. Cesedi gittiği Porsuk Spor Salonu'na yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Kent Ormanı'nda bulunan Ö. U'nun cesedi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

CESET ÇABUK ÇÜRÜSÜN DİYE GİYSİLERİNİ ÇIKARMIŞ

Gözaltına alınan Ali Haydar Körmeçli, Ö. U'yu antrenman için gittiği spor salonuna yakın yerde oturduğu söyledi. Olay günü Ö. U'yu dolaşmak için Kent Ormanı'na götürdüğünü anlatan Körmeçli'nin, "Ormanda kızın orasını burasını elleyince bana 'Seni babama ve enişteme söyleyeceğim' dedi. Bunun üzerine korktum ve onu ellerimle boğarak öldürdüm. Vücudunu elledim ama ona tecavüz etmedim. Onu toprağa gömmeden önce cesedin çabuk çürümesi ve tanınmaması için üzerindeki giysilerin hepsini çakartıp bir poşete koydum. Çıplak cesedi açtığım çukura koyup üzerini toprakla örttüm. Giysileri de olay yerine yaklaşık 500 metre mesafedeki ormanlık alana attım" dediği öğrenildi.

BABANIN GÖZYAŞLARI

Kızının ölüm haberini bugün sabah polislerden öğrenerek hastaneye giden baba Recep Uluişden, morgda kızının cesediyle karşılaşınca, gözyaşlarına boğulup sinir krizi g

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Küçük Ö. U'nun Katili Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement