KUMPASDER'den İmamoğlu Açıklaması: Hukukun Araçsallaştırılmasına Dikkat - Son Dakika
Son Dakika Logo

KUMPASDER'den İmamoğlu Açıklaması: Hukukun Araçsallaştırılmasına Dikkat

20.03.2025 18:34  Güncelleme: 22:13

Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KUMPASDER), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından hukukun araçsallaştırılmasına dair kaygılarını dile getirerek, adaletin önemine vurgu yaptı.

(ANKARA)- Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KUMPASDER), "Bizler ülkemizde hukuksuzluktan, hukukun araçsallaştırılmasından en fazla zarar görmüş gruplardan biri olarak, son günlerde ülkemizde yaşanan olaylardan ciddi kaygı duyuyoruz. Başta devletin sorumluluk makamlarındakiler olmak üzere, herkesin hukuku araçsallaştırmaktan kaçınarak, adalete uygun ve ülkemizin, milletimizin, devletimizin geleceğini düşünerek hareket etmesini diliyoruz" açıklamasını yaptı.

KUMPASDER, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Bizler ülkemizde hukuksuzluktan, hukukun araçsallaştırılmasından en fazla zarar görmüş gruplardan biri olarak, son günlerde ülkemizde yaşanan olaylardan ciddi kaygı duyuyoruz. Dün FETÖ eli ile hukukun eğilip bükülmesi bizim canımızı çok yaktı, ancak ülkemizi de 15 Temmuz kalkışması ile uçurumun kenarına getirdi. Ardından yaşanan süreçte ne ekonomi, ne siyaset, ne de toplumsal barış ve huzurumuz daha iyi olmadı.

Adalet duygusunun zedelenmesi, hukukun üstünlüğüne olan inancın kaybı ve adalet kantarının ayarı ile oynanması sonuç itibariyle kimsenin yararına olmadı.Bu nedenle, başta devletin sorumluluk makamlarındakiler olmak üzere, herkesin hukuku araçsallaştırmaktan kaçınarak, adalete uygun ve ülkemizin, milletimizin, devletimizin geleceğini düşünerek hareket etmesini diliyoruz. Başka vatanımız yok."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel KUMPASDER'den İmamoğlu Açıklaması: Hukukun Araçsallaştırılmasına Dikkat - Son Dakika


Advertisement