Kürt Ulusal Kongresi İçin Çalışmalara Yeniden Başlandı - Son Dakika
Güncel

Kürt Ulusal Kongresi İçin Çalışmalara Yeniden Başlandı

Kürt Ulusal Kongresi İçin Çalışmalara Yeniden Başlandı

Abdullah Öcalan'ın yapılmasını istediği, ancak bir türlü yapılamayan Kürt Ulusal Kongresi'nin hazırlık çalışmalarına yeniden başlandığı belirtildi.

17.11.2014 15:47  Güncelleme: 16:24

İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın Kuzey Irak'ın Erbil kentinde yapılmasını istediği, ancak PKK/KCK ve IKDP arasında yaşanan fikir ayrılığı nedeniyle bir türlü yapılamayan Kürt Ulusal Kongresi'nin hazırlık çalışmalarına yeniden başlandığı belirtildi. HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, peşmergenin Kobani'ye gidişinden sonra taraflar arasında daha pozitif bir durum ortaya çıktığını belirterek, kongrenin çalışmalarını aktifleştirdiklerini söyledi.

Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Avrupa'daki bütün Kürt siyasi parti ve oluşumların bir araya gelmesiyle yapılmak istenen, ancak PKK/KCK ve Mesut Barzani liderliğindeki KDP arasında yaşanan fikir ayrılığı nedeniyle sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi'nin toplanması için çalışmaların yeniden hızlandırıldığı belirtildi.

PEŞMERGENİN KOBANİ'YE GİDİŞİ POZİTİF

Hazırlık Komitesinde yer alan DTK Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, DTK olarak daha önce Kürt Ulusal Kongresi'nin toplanması yönünde çağrıları olduğunu ve tarafların buna hazır olduklarını söylediklerini belirtti. Irmak şöyle dedi:

"KCK ve KDP'nin birbirine karşı eleştirisel tutumları vardı. Bütün bunlara rağmen her iki taraf da irade beyanında bulunarak ulusal birlikten yana olduklarını, üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtmişlerdi. Ama, diye devam eden cümleler kuruyorlardı. Şimdi sanırım peşmergenin Kobani'ye gidişinden sonra taraflar daha pozitif bir durum ortaya çıktı. KCK'nın bu konuda açıklaması var. Ulusal kongrenin çalışmalarını aktifleştirdik. Bu çalışmalardan bir sonuç alabileceğimiz konusunda bir umudumuz doğdu. Önümüzdeki ay bir çalışmamız var, şimdilik görüşme trafiği ile ilgili bir program yok. Tarafların verdiği demeçlerden yola çıkarak çalışmaları aktifleştirdik. Artık çalışmaları biraz daha umutla sürdürüyoruz."

Irmak, ulusal kongrenin toplanma tarihi konusunda şimdilik bir açıklama yapamayacaklarını, konjektör ve olayların bunu belirleyeceğini ifade etti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürt Ulusal Kongresi İçin Çalışmalara Yeniden Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement